Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: annk Anbefalinger 23. august 2012

Er det lov å danse på biblioteket?

Ikke det aller første man tenker på, kanskje, når man tenker bibliotek. Når folk spør oss om ting er lov, gjelder det gjerne prating eller bruk av mobiltelefon og den slags. Men er det da virkelig lov å danse på biblioteket?

dansende par

Bibliotekets Musikkavdeling har en dansesamling, og med en samling følger gjerne aktiviteter. Vi begynte med et kurs i norsk folkedans, og i oktober 2011 ble det kurs i salsa, i regi av Danseglede. I fjor og i år var vi vertskap for kurs i bryllupsvals. Dyktige instruktører fra vår samarbeidspartner Kom og Dans ledet lettere nervøse gifteklare  gjennom seansen, der parene ble forvandlet fra usikre og kanskje litt klumsete til en sammenkjørt gjeng med elegante dansepar som beveget seg over gulvet med smil, eleganse og den største selvfølgelighet.

bryllupsdans

(Kurs i bryllupsvals er forøvrig det eneste tilbudet biblioteket tilbyr der vi håper folk ikke har behov eller ønske om å kommer tilbake til neste gang kurset tilbys!)

Nå har biblioteket inngått et større samarbeid med Kom og Dans. Hver onsdag i tre måneder fremover er det mulig å melde seg på kurs – og noe av det er helt gratis.

05. og 12.09. klokken 1700-1830 er det swing grunnkurs (rockeswing), og 19. og 26.09. er det vanlig slow og norsk tango, alle etter Johan Fastings kursopplegg – gratis for Deichmans brukere. Påmelding til disse kursene er via ann.kunish@kul.oslo.kommune.no.

Fra kl. 1830 hver onsdag vil det også gå flere kurs i regi av Johan Fastings kurs på biblioteket. Her kan alle være med – vanlig drop-in billett eller klippekort hos Kom og Dans – Johan Fastings Kurs. For info ring 22 40 19 00

Info om kursinnhold i oktober og november legges ut på vår Facebook-side etterhvert, så følg med…

Så var det dansesamlingen da. I Musikkavdelingen finner du CDer med musikk spesielt lagt til rette for selskapsdansgammeldans, danseband og magedans. Du finner filmer om dans – også opplærings-DVDer – og masse bøker om dans. Ta en tur innom, eller søk opp det vi har og bestill til ditt nærmeste bibliotek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter