Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 17. desember 2012

33 millioner til musikkensembler

Kulturrådet har fordelt 33,16 mill. kr til 69 musikkgrupper og orkestre for 2013. 186 ensembler har søkt ordningen med en samlet søknadssum på 129 mill. kroner. I forhold til 2012 er rammen for ordningen økt med 2 millioner kroner, øremerket korfeltet.

Målsetningen med tilskuddsordningen for musikkensembler er å gi ensembler innenfor ulike sjangre utviklingsmuligheter og profesjonelle betingelser for produksjon og formidling.

– I vurderingen av søknadene legger Kulturrådet særlig vekt på ensemblenes kunstneriske kvalitet samt på utvikling og omfanget av deres konsertproduksjon og formidling. Det er også tatt hensyn til hvorvidt ensemblene bidrar til et sjangermessig og kunstnerisk mangfold og geografisk fordeling, sier Malika Makouf Rasmussen, leder av Musikkutvalget for utøver- og produksjonsstøtte, som har foretatt tildelingene.

2 millioner til korfeltet

I statsbudsjettet for 2013 er ensemblestøtten styrket med 2 millioner kroner øremerket korfeltet, der 1 mill. kroner er satt av til korene som er overført til post 56 med midler fra post 74. Dette gjelder Det Norske Solistkor, Nordic Voices, Trondheim Voices, KorVest og Vokal Nord.

Populær-, samtids-, klassisk-, jazz-, tradisjons- og verdensmusikk er andre sjangre som er representert i årets tildeling. Utvalget har hatt et ønske om å gi flere mulighet for langsiktig planlegging. Det er 12 ensembler som er gitt tilsagn for to eller tre år.

Ønsker mer forutsigbarhet

Utvalget har i søknadsvurderingen vært opptatt av at bevilgningene bør være av en viss størrelse, for å sikre gjennomføringsevnen hos ensemblene. De aller fleste tilskuddene som gis for 2013 er derfor i størrelsesorden fra kr 200 000 og høyere.

Det har ikke vært noen økning i rammen for tilskuddsordningen for musikkensembler for 2013, foruten de øremerkede midlene til kor.

– Det har vært utfordrende å måtte prioritere blant mange høyt kvalifiserte søkere, sier Malika Makouf Rasmussen.

I tråd med Stortingets vedtak sees musikerordningen og ensemblestøtten i sammenheng og søknadene til begge ordninger behandles nå av samme utvalg. Kulturrådet har i tillegg til ensemblestøtten, gitt tilskudd under musikerordningen til flere ensembler som arbeider i prosjektperioder og som derfor i større grad har behov for prosjekttilskudd for sin virksomhet.

Se alle tildelingene til musikkensembler i 2013

Se tildelingene under musikerordningen

(NTB)

Bilde av Karl Seglem hentet fra saka Lyd i ord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter