Ravi Shankar 1920-2012

«Ravi Shankar var det første mennesket som noen gang  imponerte meg»,  sa Beatle-George nøkternt en gang. Shankar ble en læremester og sitarplukkene hørte vi første gang på «Norwegian Wood», deretter «Love You To» og «Within You, Without You». Siden er sitar-bruk i pop blitt en mye brukt klisjé som fikk sitt endelige nådestøt med Mike Myers og hans «groovy» univers.

«Når folk sier at George Harrison gjorde meg berømt, er det på en måte sant», sa Shankar en gang. Derfor er det også viktig å huske på at mannen hadde status som verdens fremste utøver av klassisk, indisk musikk lenge før «Paul møtte John». Eller før George møtte Ravi da.

Vi ønsker uansett å presentere noen Ravi-tips:

– Sjekk ut 1971-filmen om Ravis musikk, tidlige liv og spiritualitet: Raga.

– Ravi gjør hippiene ekstatiske på Monterey Pop Festival i 1967

– Da Harrison var på sitt mest Ravi-inspirerte, lagde han albumet Wonderwall i samarbeid med blant andre Shankar.

– Shankar var initiativtaker for Live Aids forløper; «The Concert for Bangladesh». Han henvendte seg til sin berømte venn Harrison da han ønsket å gjøre noe med sult-katastrofen som landet var rammet av. Harrison ringte noen venner som kunne «help him save some lives» og resultatet kan sjekkes ut her.

Comments
One Response to “Ravi Shankar 1920-2012”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] McCartneys «Ram» (1971) Årets beste Youtube-klipp – Nirvana med McCartney som Kurt Ravi Shankar 1920-2012 Engelsk […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!