Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. desember 2012

47,2 millioner til musikkfestivaler i 2013

Kulturrådet har fordelt til sammen 47,2 millioner kroner til 106 musikkfestivaler i 2013.

Kulturrådet har i høst behandlet 154 søknader til musikkfestivaler, med en samlet søknadssum på ca. 109 millioner kroner. Hovedformålet med tilskuddene er å gjøre musikk av høy kvalitet tilgjengelig for flest mulig. Kulturrådet er opptatt av å sikre et mangfold av festivaler der alle sjangere og musikkformer gis mulighet til å nå et nytt og bredere publikum. Nestleder i Kulturrådet og leder av Musikkutvalget for arrangørstøtte, Arnfinn Bjerkestrand, mener 2013 kan bli tidenes festivalår.

– Årets tilskudd til musikkfestivaler er rekordhøyt og sikrer festivaler av høy kvalitet, med bredde i de musikalske uttrykkene og med en forutsigbar og bærekraftig økonomi. I tillegg har det i årets tildelingsrunde vært plass til nye festivaler, noe som skaper nødvendig dynamikk i ordningen, sier Bjerkestrand.

Åtte nye festivaler

Sammenlignet med 2012 er festivalavsetningen styrket med 3 millioner kroner, og åtte festivaler er nye på ordningen i 2013. Disse er Inferno Metal Festival, Midtsommerjazz, Måkeskrik, Norwegian Wood (Underwood-program), Samisk musikkfestival og Sunnmøre kammermusikkfestival, i tillegg til Månefestivalen og Nidaros Bluesfestival som kommer inn i ordningen igjen etter et års opphold.

Åtte festivaler som fikk tilskudd over arrangørordningen i 2012, overføres til festivalordningen for 2013. Dette gjelder Balkanfest Evanger, Barentsjazz, Beyond the Gates, Blåfrostfestivalen, Bodø Jazz Open, by:Larm, Horten kammermusikkfest og Rock mot rus.

Mange får mer

Det er gitt økninger til flere festivaler i 2013. De største økningene innenfor ordningen går til Miniøya og Vinterfestspill i Bergstaden, som begge økes med 150 000 kroner. Det er allikevel by:Larm, som er overført fra arrangørordningen, som får den største økningen med 300 000. Blues in Hell, Ekkofestivalen, Hilmarfestivalen, Maijazz, Nattjazz, Pstereo , Varangerfestivalen og Nattjazz, får alle økt tilskuddet med 75 000 kroner.

 

 

Andre festivaler som får økning i tilskuddet for 2013 er All Ears festival, AnJazz – Hamar jazzfestival, Bodø Jazz Open, Borealis, Bygdalarm, Bøgrend Autofest, Dølajazz, Egersund visefestival, Granittrock, Hardanger musikkfest, Insomnia, Jørn Hilme-stemnet, Kalottspel, Kirsten Flagstad festival, Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, Numusic Festival, Osafestivalen, Raumarock, Risør bluegrassfestival, Sildajazz, Skåtøy vise- og poesifestival, Soddjazz, Sortland Jazzfestival, Telemarkfestivalen, Vinterfestuka i Narvik, Vossa Jazz og Vårsøghelga.

I vurderingen av søknadene har utvalget vært opptatt av å gi søkerne større forutsigbarhet enn tidligere, gjennom å gi tilsagn om flerårige tilskudd til flere festivaler. Dette gjelder All Ears – festival for improvisert musikk, Borealis, Gloppen musikkfest, Insomnia, , Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, Nattjazz, Nordland musikkfestuke, Nordlysfestivalen, Oslo internasjonale kirkemusikkfestival, Oslo jazzfestival, Skjærgårds Music & Mission festival, Smeltedigelen, Trondheim jazzfestival, Trænafestivalen, Varangerfestivalen, Vestfoldfestspillene og Vossa Jazz.

Arrangørstøtteordningen

Det er gitt åpning i statsbudsjettet fra og med 2012 til at mindre festivaler som ikke når opp i festivalordningen skal kunne overføres til Kulturrådets arrangørstøtteordning. Flere av søkerne som ikke er prioritert over festivalordningen tildeles derfor tilskudd for 2013 fra arrangørordningen. I alt er det gitt kr 715 000 i slike tilskudd til ti mindre festivaler.

Her kan du se tildelingene over arrangørstøtteordningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter