Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. januar 2013

Mathilde Fongen: Første gang alene om konsert, og det skjedde på Musikkavdelingen!

Mathilde Fongen spilte på «Åpen scene» på Musikkavdelingen fredag 23/11 2012. Nå er hun ute med sin aller første EP, “Dinnertime Stories». Vi tok en prat med Mathilde.

Hvordan har responsen på EPen vært?

– Responsen på EPen har vært fantastisk. Jeg er veldig stolt av den og var veldig nervøs da jeg skulle begynne å vise den frem, men jeg har hørt utrolig mye positivt og er vanvittig glad for det. Jeg må bare gi en stor takk til Terje og Jørgen i Hexagone for den fantastiske jobben de har gjort med de fire sangene.

– Musikkavdelingen 23.11 var første gang jeg har vært helt alene om en konsert, og jeg koste meg. Jeg er absolutt fornøyd med den opptredenen.

Hvordan vil du selv beskrive uttrykket ?

– EPen uttrykker intensitet og sårbarhet, som for meg gir et godt bilde av det å være en ung jente med en stor og litt skummel verden av muligheter foran seg. Den gir også et godt bilde av min bredde som låtskriver.

Du sier selv at du lar deg inspirere av Peter Doherty (sjekk våre Doherty-favorittvideoer), Mumford & Sons, Tom Fletcher og Danny Jones.

– Jeg blir insprirert av mennesker jeg møter, ting jeg hører, små og store opplevelser, drømmer og stemninger. Alt, egentlig.

Til Spirit sier Mathilde Fongen at hun musikalsk forsøker å få til et lavstemt, men intenst uttrykk der tanker og følelser kommer fram gjennom musikken. Og det greide hun tydeligvis på Musikkvavdelingen. F.eks. hadde Thomas F, som har skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet, sans for hva hun fremførte på Musikkavdelingen.

– Vinylsamlingen min er veldig variert. Jeg har fått en del gamle plater av tante og av et vennepar av mamma og pappa fra 60-, 70- og 80-tallet.

Du lager tydeligvis musikk som alle og enhver kan like, eller?

– Personlig har jeg veldig variert musikksmak, noe som påvirker meg når jeg skriver og som kanskje nettopp gjør musikken til noe alle og enhver kan like. For meg er det et stort komliment at mennesker med forskjellige musikksmaker liker det jeg lager.

 

 

Er du selv fornøyd med opptredenen på Musikkavdelingen?

– Musikkavdelingen 23.11 (2012, red. anm.) var første gang jeg har vært helt alene om en konsert, og jeg koste meg. Jeg er absolutt fornøyd med den opptredenen.

Du samler på vinylplater leser jeg i Spirit, er det noe spesiell type vinyl du samler på?

– Vinylsamlingen min er veldig variert. Jeg har fått en del gamle plater av tante og av et vennepar av mamma og pappa fra 60-, 70- og 80-tallet. Jeg har også fått noen gamle klassiske plater av farmor. I tillegg har jeg kjøpt in del nytt på vinyl, Band of Horses, Mumford & Sons og Jonas Alaska, for å nevne noen. Så, det er en samling av litt av hvert og forhåpentligvis vokser den til å bli nær umulig å holde styr på.

– EPen uttrykker intensitet og sårbarhet, som for meg gir et godt bilde av det å være en ung jente med en stor og litt skummel verden av muligheter foran seg.

Hva trigget musikkinteressen din?

– Jeg har alltid vært veldig glad i musikk. Da jeg var liten hørte jeg mye på klassisk musikk, og litt senere ble jeg veldig glad i dans. På ungdomsskolen begynte jeg å høre på veldig mange forskjellige band i alle former for rock, og derfra blomstret det. Jeg begynte ikke å spille gitar før jeg var 15, etter å ha laget noen melodier i hodet. Hva som trigget drømmen om å leve av musikk er egentlig et mysterium for meg. Det ble bare noe jeg måtte gjøre.

 

Mathilde Fongen er for tiden er på en tre måneders opplevelsestur i Sør-Amerika.

Hva har du opplevd i Sør-Amerika so far, og hvor går ferden videre?

– Nå sitter jeg på Starbucks i Buenos Aires. Vi kom hit i natt og har drøyt tre uker i Argentina før vi drar videre til Santiago, Chile. Vi har hatt en fantastisk uke i Tulum, Mexico med hvite strender, fascinerende mayanske ruiner og nyttårsfeiring. Turen begynner egentlig nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter