Søk Meny Lukk
Lukk
Av: litteratur Tema 18. mai 2011

Russland

På kanten av verden: en reise i Russland og Kaukasus – Philip Marsden tar oss i denne boka, med på ei reise på leiting etter eldre religiøse sekter i det gamle Russland. Me drar over dei store steppene mot fjellene sør for dei store elvene. Her får me eit innblikk i et Russland som sjelden kommer frem i nyhetene, den stille glødende troen som høres i korsang og sjås i dei klassiske ikona. Marsden glir ikkje over i orientalisme, men gir heller ei stemme til eit anna syn på det enorme mangfoldet som finnes hos naboen vår i øst.

Ei meir kuriøs reisebok kan være Knut Hamsun sin ” I Æventyrland – Opleved og drømt i Kaukasien”, om hans reiser gjennom Russland i 1899. Særlig hans beskrivelse av Slaverne mens han sitter og spiser sin borsj gir frysninger. For eit enda meir visuelt innblikk i det gamle Russland kan ein leite opp bilder av fotografen Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii, som reiste rundt i Russland tidlig i forrige århundre og dokumenterte Tsarens Russland.

Terje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.