Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Eva Rekve Intervjuer 6. august 2013

Sommersnakk med Ellen Fjestad

Ellen Fjestad fikk Uprisen for den stjernesmellende kjærlighetshistorien om Gard og Luka i boken Sammen skal vi holde himmelen.  Heldigvis planlegger Ellen at dette skal bli en serie på i hvert fall tre bøker.  Bok nummer to Døgnfluedans gis ut i begynnelsen av 2014. 

 Når en skriver tar en aldri helt fri, for like viktig som å skrive, er å observere verden rundt seg. Som forfatter gjør en dette ganske bevisst. Det kan være deilig å slippe å være så bevisst på hva en ser hele tida, og bare surre rundt

Hva skal du lese i sommer?
Det blir nok endel faktabøker. Jeg skal drive research til min neste bok, som kommer til neste år. Stikkord er bueskyting, tatere og familiehemmeligheter. Og vingesnegler.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug.

Hva er din favorittsommerbok?
Den.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?
Nei.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Har aldri lest på nettbrett faktisk. Jeg burde vel prøve det.

Hva er ditt beste sommerminne?
Å løpe barbent på en varm støvete landeveg uten grus og plukke markjordbær sammen med bestevennen min og vite at sommeren nesten er uendelig.

Har du et favorittsommersted?
På Fanaråken i Jotunheimen. Der kan det være snø eller sol, men spesielt er det uansett. Jeg har hatt sommerjobb der noen sesonger, og det er alltid god stemning. Det er Nord-Europas høyest liggende turisthytte, så det er bare de som virkelig vil dit som kommer seg dit.

Hva er planene dine denne sommeren?
Jeg skal flytte ut av byen (hurra!). Og så skal jeg skrive på den neste boka mi. Og så skal jeg til bøkeskogen i Larvik, jeg har alltid hatt så lyst til å se den, under de store greinene skal det være som en katedral har jeg hørt.

Tar du helt ferie, eller blir det òg  skriving?
Når en skriver tar en aldri helt fri, for like viktig som å skrive, er å observere verden rundt seg. Som forfatter gjør en dette ganske bevisst. Det kan være deilig å slippe å være så bevisst på hva en ser hele tida, og bare surre rundt. Samtidig kan de beste idéene komme når hjernen slapper av, så derfor blir det nok en kombinasjon.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?
Neste bok kommer i begynnelsen av 2014. Den heter Døgnfluedans og er oppfølgeren til Sammen skal vi holde himmelen. Det er en kjærlighetshistorie med et thrillerplot. Vi følger Luka som lever med Gards hjerte i sin kropp. Noen er ute etter å avsløre operasjonen, men hvis det kommer ut vil Klinikken få Luka til å ‘forsvinne’, så Luka må gjøre alt hun kan for å holde det skjult. Luka kommer også på sporet av en gammel familiehemmelighet som kan forklare henne mye om seg selv. Det er en avslutta historie som likevel legger opp til noen ting som siste og tredje bok bygger videre på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.