Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Anne M. Østby Tema 23. oktober 2013

«Är du ensam i stan?»

London, Roma og Paris – Jeg har besøkt dere alle og besøker dere gjerne igjen, men byen jeg er forelsket i er Stockholm! Biblioteket har selvfølgelig diverse reiseguider fra denne nydelige byen.

Foto: eGuide Travel

Her er to tips: Den ene er Stockholm från ovan av Jeppe Wikström. Den egner seg nok ikke til å ta med i bagasjen, da den er i kvartformat og veier 3.4 kilo. Men makan til bok som gir reiselyst, skal man lete lenge etter! Som tittelen avslører, er boken full av fotografier, tatt  fra 2000-meters høyde, til kun noen meters høyde. Vi får se øyer, vann, parker, hus, broer, kirketårn m.m. og alt er satt sammen til en flott helhet. Sammen med de vakre bildene, er det informerende og rik billedtekst. Den er like fin å bla i når man har kommet hjem, for da ser man på bildene og tenker: Er det slik det ser ut fra mange meters høyde, altså!

«Vart ska jag gå?»

Bok to heter Stockholm för Stockholmare och andra turister av Helena Henschen og er en perfekt bok å ta med seg på reisen. Den har faktisk nesten ingen fotografier, men er illustrert med fine tegninger. Første kapittel heter: «Vart ska jag gå?» Her får man tips: Är du förälskat / Är du barn i stan? / Är du ensam i stan? / Första Stockholmsbesöket? / Är du sportig?» Noe for enhver smak og livssituasjon, altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.