Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Kommentarer 20. november 2013

«Årets vinner er ikke en, men mange, og vi finner dem over hele landet»

Folkebiblioteket fikk i går kveld hedersprisen under årets Bragepris-utdeling. Siden prisen ble opprettet i 1992 er det kun én annen organisasjon som har mottatt prisen.

Foto: Fra Deichmans fotoarkiv.

Brageprisen, en litteraturpris som årlig deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen, ble utdelt på Dansens hus av den ferske kulturministeren Thorhild Widvey. Prisen «har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur» ifølge brageprisen.no. I år var det altså folkebibliotekene som ble trukket fram, i tillegg til de gode forfatterne. Forrige og eneste gang hedersprisen gikk til en organisasjon var i 2004. Da gikk den til NORLA – Senter for norsk skjønn- og faglitteratur i utlandet, som promoterer den gode norske litteraturen utenfor Norges grenser.

utref

Gammelt foto fra dagens Voksenavdeling på Deichmanske Hovedbibliotek. Hentet fra Deichmans bildearkiv.

Langbølget rytmikk

Vinner i kategorien Skjønnlitteratur ble Ruth Lillegraven, som har utgitt både diktsamlinger, en roman og barnebøker tidligere. Deichmans litteraturblogg intervjuet henne tidligere i høst. Les hva hun da sa om diktsamlingen Urd, som hun fikk prisen for, samt hva som inspirerer henne her. I begrunnelsen for tildelingen av prisen til Lillegraven står det at: «Urd er en lyrisk-episk diktbok med vidt spenn, langbølget rytmikk og flerstemt poesi», mens om hedersprisen står det at «Årets vinner er en av våre beste og mest aktive litteraturformidlere» og at «Årets vinner er ikke en, men mange, og vi finner dem over hele landet».

Vi gratulerer vinnerne og våre kolleger i det ganske land!

Her finner du navnene på hvem som mottok de ulike prisene og hvorfor: Brageprisvinnerne.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.