Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Tema 20. januar 2014

Minneord over Jon Bing

Det er et stort savn etter Jon Bing. Jon Bing har bidratt mye til mine visjoner for og tiltro til bibliotekets fremtid.

Ved personlige samtaler og ved at jeg har hatt gleden av å høre hans foredrag på konferanser, eller lese faglige artikler. For Jon delte generøst av sin innsikt, han inspirerte med sin energi og entusiasme, og han motiverte ikke minst oss i bibliotekverdenen ved å peke på nødvendigheten av bibliotek for å håndtere informasjonseksplosjonen – helt ut i det ytre rom ved romskipet Alexandria.

Jon delte generøst av sin innsikt

Minneordene om Jon Bing er mange og fra mange fagmiljøer. Det at han hadde innflytelse på så mange fagfelt er helt unikt – hans blikk gikk både bredt og langt. Han hadde et makroblikk på informasjonsteknologi og samfunn, og mot dette makroperspektivet brukte han sitt skarpe intellekt, sin juridiske spisskompetanse og sin kreative og fabulerende kraft til å løfte fram ny innsikt, formulere nye problemstillinger, og sette på sporet av nye løsninger.

Det kjennes faktisk litt utrygt nå, å ikke lenger ha hans kompetanse på feltet i Norge – og i verden.

For meg er det da særlig hans arbeid med muligheter og ”umuligheter” ved opphavsrett i en digital fremtid som har vært den mest betydningsfulle faglige inspirasjon. Det kjennes faktisk litt utrygt nå, å ikke lenger ha hans kompetanse på feltet i Norge – og i verden. Biblioteknorge har mye å takke ham for.

Biblioteknorge har mye å takke ham for.

Og vi takker forfatteren Jon Bing – for å ha gledet oss med sine fortellinger og sin boblende fantasi i årevis og for å ha løftet science fiction som genre kraftfullt opp og frem. Jeg håper inderlig at de prosjektene han arbeidet med frem til det siste var så langt kommet at de blir publisert, og jeg vil stå helt klar til å kaste meg over kommende Bing&Bringsværd  prosjekt anno 2014!

Liv Sæteren

Forhenværende biblioteksjef ved Deichmanske bibliotek

 

liv1

 

 

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.