Søk Meny Lukk
Lukk
Av: litteratur Anbefalinger 16. februar 2015

Kristians favoritter: Inspirasjon fra oven

Vår bokoppsetter Kristian presenterer gamle bok-perler han har funnet på Hovedbibliotekets kjeller og loft. I dag: Hva kan vi lære av de utenomjordiske?

Tekst: Kristian Reppesgård/Foto over: Alan Forbes, CC.

duerjegI 1993 hadde Gry Jannicke Jarlum sin første tredjegrads kontakt med en UFO. Slikt blir det heldigvis bok av. For en som aldri har hatt kontakt med utenomjordiske eller interdimensjonale vesener er dette en leseropplevelse utenom det vanlige.

Tekstene i Du er jeg beveger seg i et grumsete farvann hva opphavsrett angår, siden mesteparten er skrevet i automatskrift. Betroz, fra Bp-pluss i universets 6. plan, har tatt kontroll over Jarlums hånd, og dikterer/kanaliserer/formidler diverse budskap vi mennesker bør ta til etterretning.

Betroz er imidlertid lite opptatt av det materielle, og jeg har følelsen av at formidling av budskapet hans er betaling god nok.

Betroz, Betriz og resten av oss

Det viser seg at Betroz og Jarlum er gamle kjente. På planeten Anglia jobbet de sammen, og det er her de avtalte å alltid hjelpe hverandre. I dette tidligere livet het imidlertid Jarlum Betriz, og Betriz bestemte selv at hun skulle bli født på jorden for å hjelpe menneskeheten opp på et høyere nivå.

Mens Betriz tydeligvis hadde et valg, er det verre med resten av oss: «Menneskene på jorden i dag er i virkeligheten sjeler som ikke klarte sin oppgave på andre planeter. Det var et eksperiment å samle alle de svake sjelene sammen på ett sted og gi dem en ny sjanse» (s.140).

«Boken stiller mange spørsmål de fleste av oss ønsker svar på.»

Boken stiller mange spørsmål de fleste av oss ønsker svar på. Hvorfor er vi her? Hvordan skal vi behandle dyrene? Hvordan oppnår menneskeheten androgynt nivå 4? Betroz svarer villig.

Noen ganger er han kanskje litt vag og diffus, men stort sett svært direkte:

-Hva vil skje med jorden hvis menneskeslekten dør ut?, spør Jarlum.

-Jorden vil få nye innbyggere.

-Har det skjedd før?

-Ja.

(s.143)

Kvantefysikk

Alt i alt er dette en fantastisk leseropplevelse, og et interessant innblikk i en annen verden, en annen dimensjon og et annet plan.

Avslutningsvis en liten smakebit av den ikke-fullt-så tilgjengelige Betroz på side 81: «Kvadratformen av balanse er rotfeste til naturens egne oppskrifter. Ubalanse er kombinasjonen mellom det å ikke vite og det å sitte inne med all viten. Om man fordeler det dobbelte løpet og kvantiserer med det opprinnelige, hva får vi da?».

Jeg aner ikke! Men jeg lytter.


 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.