Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 20. oktober 2017

Vis meg bokhylla di, Andreas Wahl

Velkommen inn i stua til Andreas Wahl! Jeg hadde trodd hylla hans skulle være mer prega av det tungvitenskapelige, men her er det riktig så koselig, faktisk. Med unntak av  noen grove ord på baksida av et bibliotek-skilt. 

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Andreas Wahl

Andreas er fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Han er også forfatter av flere naturvitenskapelige bøker for barn og ungdom, mest kjent er kanskje Fysikkmagi. Han er antakelig glad i kaker også, for to flotte kakebokser har fått plass i hylla. Hylla i seg selv er også veldig flott.

Wahl 1

 – Kan du fortelle litt mer om hylla: Hvilket rom står den i, hvor har du kjøpt den?
Bokhylla står på biblioteket. Ja, vi har bibliotek. Det (og hylla) fulgte med da vi overtok leiligheten.

Wahl 2

– Hvordan er hylla sortert?
– Dette er en av mine hyller, med en salig blanding bøker jeg setter såpass pris på at jeg ville ha dem i papirutgave. Nå ser jeg at det er en slags utilsiktet sandwich av Folkeopplysningen-relatert til venstre, eksperimenter og lettbeint vitenskap til høyre, med noen biter smakfull skjønnlitteratur skrevet av venner klemt inn i midten.

– Blant alle de fine tingene i hylla er (selvfølgelig) bibliotek-skiltet min favoritt. Hva er historien bak det?
– Historien er at jeg kjenner noen kule folk på Blindern, som jeg er usikker på om vil ha navnet sitt på trykk. Jeg tror skiltet er helt lovlig gitt bort til meg, men jeg er ikke helt sikker. (På baksiden har noen festlige gjester brukt det som var igjen av bokstaver til å skrive «O’boy. Aud knulla i ville vesten.»)

– Jeg ser at bøkene på bildet over er ommøblert litt for å på best måte vise fram dine favoritter! Er det noe du spesielt anbefaler her?
– Jeg synes flere bør lese Placebodefekten, av Gunnar Tjomlid. Og høre podcasten han lager med Dag Sørås. Begge deler utfordrer deg, og får deg til å tenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.