Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. januar 2012

Chansonnier Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg er mannen bak evigunge pophits fra seksti- og syttitallet. Monsterhiten “Je t’aime – Moi non plus” ble for eksempel totalforbudt verden over da den ble sluppet på sekstitallet, og popkunstneren fornektet seg ikke etter det heller.

 

 

Han kom opp med småsleske ballader til ungpikesangere (purunge France Gall fikk blant annet mange til å sette kaffen i halsen da hun dukket opp på lørdagsshow på fransk TV og sang om en jente som elsket å smaske på deilige, sorte kjærligheter). Og provoserte med saftige uttalelser og stadig mer ukontrollert oppførsel i offentligheten (noe som stadig ble forsterket av hans alkoholmisbruk).

At han i tillegg delte både pophits og seng med datidens vakreste kvinner (som Brigitte Bardot og Jane Birkin) bidro også til hans evigvarende legendestatus verden over. Men det som først og fremst gjør Serge Gainsbourg til et ikon er hans uimotståelige teft for forførende popmusikk udødeliggjort i klassiske album som Histoire de Melody Nelson og Initials B.B. Med Jane Birkin fikk han også datteren Charlotte Gainsbourg, som har gjort det storveis både på filmlerretet og musikkscena.

 

 

Du kan låne musikk av Gainsbourg, Brigitte Bardot, Jane Birkin mfl. på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

5 kommentarer til “Chansonnier Serge Gainsbourg”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter