Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 19. januar 2012

ESG: A South Bronx Story

ESG12 Front

ESG ble til med støtte fra moren som kjøpte instrumenter for å holde døtrene borte fra trøbbel. Og søstrene Scroggins fra South Bronx risset på 80-tallet navnet sitt inn i musikkhistorien med sin rå miks av post funk, dance og hip hop.

Allerede i 1979 ble de booket til punk konserter, der de passet perfekt inn. De ble også regnet som en del av den mer arty no-wave bevegelsen på åttitallet (Lydia Lunch & co), men ESG tilhørte egentlig ikke noen av leirene. De var bare liten gjeng med New York-damer som drev med sitt. Og etter godt og vel 30 år inkluderte besetningen døtrene til et par av de opprinnelige medlemmene.

Navn som har latt seg inspirere av Scroggins-søstrene er: LL Cool J, Public Enemy, Grandmaster Flash, TLC, Wu-Tang Clan, Beastie Boys og Liars, så at de har influert både hip hop, dance, house og rock, er helt klart! Og låta “UFO” er en av de mest samplede låtene i hip hop historien.

Du kan låne albumet A South Bronx Story, som inneholder kutt fra ’81 til ’94, hos Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen! Låter som virkelig anbefales er “Moody”, «You’re No Good”, “Dance” og nevnte “UFO”!

 

2 kommentarer til “ESG: A South Bronx Story”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter