Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 10. februar 2012

Dette er blodig alvor! / 5 album som har inspirert The Carburetors (+1)

 

Utslått Multicyde-Silya raser mot GP-stemming før finalen, melder VG.
Plumbo for plumpt, mener ekspertene i samme avis. Meningene om årets Grand Prix har for alvor tatt sats. The Carburetors på sin side er ikke overvettes imponert av alle forståsegpåere. Ekte rockefans er MYE viktigere!

Jeg for min del ble gledelig overrasket over at en straight forward rock’n’roll låt, med en dæsj boogie og Iron Maidensk refreng, skulle slå an i MGP. Men på den annen side, AC/DC f.eks., er jo ikke lite populære.

Er dere selv overrasket over suksessen?
– Litt overrasket kanskje, men vi synes jo selv at det er en bra låt, og vi har jo vært litt store i kjeften og sagt at vi i hvert fall skal til finalen i Spektrum. Men, tror vel litt av grunnen er at det er mange som liker klassisk rock i Norge, og det faktum at vi har spilt nok rundt i Norge til at vi har fått en del fans.

Låta er bra, ja, hvordan vil dere selv beskrive den?
– Du beskrev den vel ganske godt selv i ditt forrige spørsmål, men, klassisk hardrock ‘n’ roll med kvast gitarriff og catchy, melodisk refreng, og selvsagt med modelering på siste refreng.

Dere har jo holdt det gående i mangfoldige år nå, med særdeles trofaste fans – noe dere har felles med band som Backstreet Girlsmen uten å oppnå den store kommersielle suksessen. Og dere har vel heller ikke akkurat blitt nedringt av de store mediene her i Norge. Men, det virker som band ‘a la dere aldri gir opp: Rose Tatoo, The Inmates, og nevnte Backstreet Girls selvsagt, de er jo kroneksemplet på det. Og et band som Trashcan Darlings holdt det også gående i åresvis.

Hva er drivkraften og hemmeligheten bak stå-på-viljen?
– Drivkraften kommer helt klart fra det faktum at vi har mange trofaste fans. Har i årenes løp sett hundrevis av fans med The Carburetors-relaterte tatoveringer, og møtt folk på konserter som har flydd hundrevis av mil, eller kjørt mange timer i bil, for å komme på konserter, så da føler man jo at man gjør noe riktig. Og selv om den såkalte «kommersielle» suksessen har uteblitt, og ikke alle musikk-forståsegpåere liker hva vi gjør, så er det disse menneskene som er ekte rockefans MYE viktigere!

– En annen faktor er jo rett og slett at vi selv liker det vi driver med, og spiller den musikken vi selv digger!

Hva har vært de store utfordringene underveis?
– Tja, det har jo helt klart vært en del, men som de sier: ‘Det som ikke knekker deg, gjør deg sterkere.’ Og vi har jo aldri fått noe gratis fra de store mediene, tvert i mot, men hard, målretta jobbing har gitt oss den posisjonen vi har i dag.

Og nå har dere fått ny giv etter MGP, eller?
– MGP var bare en bonus for oss. Vi er i gang med å lage et nytt album, og planen har hele tiden vært at det skulle komme rett før sommeren, og ‘Don’t Touch the Flame’ er en låt som hele tiden har vært tiltenkt neste album. Dette betyr mye bra PR for oss, og flere vil antagligvis vite hvem vi er når den nye skiva kommer.

Hva skjer ellers framover med The Carburetors, bortsett fra MGP selvsagt?
Som nevnt, nytt album før sommeren. Ser også ut som den kommer i et utvidet CD format. Uten at jeg kommer for mye inn på det her, så blir det en fet pakkeløsning for fansen, og ganske mye ekstra ‘goodies’ for samlere. ‘Don’t Touch the Flame» kommer f.eks. ut i disse dager på 7″ tommer vinylsingel, med en ny låt på b-sida, i rød, hvit og blå vinyl. Alle i små opplag. Dessuten kommer den ut med et eget MGP 2012 cover på ROSA vinyl, og med en singback versjon på b-siden der teksten følger med, så du kan prøve skills’a dine og synge som Eddie Guz. Det er også plan for vinylutgave av skiva, og en samleboks på vinyl, med noen eldre ting. Og selvsagt, ny eksklusiv merch! Dessuten er det booka ganske mye konserter, både i Norge og utlandet, med store festivaler som With Full Force som høydepunkter. Gleder oss vilt til å spille det nye matrialet live!

Over til imaget deres, skinnjakkene, rockesolbrillene og hele den pakka. Noen mener framtroninga deres er harry, mens andre mener det helt motsatte. Hva tenker dere selv, er dere ironiske eller er det blodig alvor?
– Dette er nok blodig alvor! Vi har aldri ment å være ironiske, og om noen synes vi er harry så dem om det. Vi skiller oss helt klart fra mengden, og du er ALDRI i tvil om hvilket band det er når du ser bildene. Skinnjakkene og frisyrene har vært med oss bestandig, og pilotbriller er jo de ultimate solbrillene.

Hehe, joa.

Hva driver dere med foruten musikk? Jobber dere?
Vi har selvsagt alle vanlige dagjobber og boliglån å betale. Ikke så veldig spennende, men sånn er det å spille i rockeband i Norge. Ikke lett å leve kun av spilling.

Og nå kan dere kanskje bli rockstars på heltid hvis suksessen fortsetter?
Tja, vi får nå se. Vi tar det hele med ganske stor ro. Vi har vært en stund i gamet og sett en del band komme og gå. Det viktigste er uansett å levere et nytt knallalbum som fansen setter pris på! Det er jobb nummer en!

Helt til slutt, hva er deres seks favorittalbum og hvorfor?

Ac/Dc – Powerage (Vanskelig å velge fra backkatalogen til verdens beste band, men denne går vi aldri lei!!!) (Tett etterfulgt av «Back in Black», «Highway to Hell», «Let There Be Rock» etc.) Motörhead – Ace of Spades (Verdens tøffeste band, verdens tøffeste låt ‘AoS’, verdens tøffeste bassist og vokalist … Alle skivene deres er jo et must!) Rose Tattoo – Assault & Battery (Denne rocker noe vanvittig og er nesten umulig å matche! Men, du må jo også ha første skiva og «Scarred for Life»). Judas Priest – British Steel (Klassiker!!!!!) Følg på med «Screaming for Venegance» og «Killing Machine»). Sex Pistols – Never Mind the Bollocks (Vanvittig mye attitude og fete gitarer!!!)

Dessuten synges det alltid med i bandbussen, på vorspiel og nachspiel hvis noen setter på Thin Lizzy – Thunder and Lightning, hva som helst med Misfits, The Ramones, Backstreet Girls, Social Distortion og Kiss, de fire første Iron Maiden-skivene, Accept – Restless & Wild og Dictators – Bloodbrothers’!!!

Du kan låne musikk av The Carburetors og av de fleste andre nevnte banda på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Les mer om The Carburetors, bl.a. anmeldelse av debut-7″tommeren deres «Burning Rubber».

Sjekk også:

The Carburetors på John Dee

Én kommentar til “Dette er blodig alvor! / 5 album som har inspirert The Carburetors (+1)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter