Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. februar 2012

The Avalanche innfridde på by:Larm

Mange Oslofolk var tydeligvis nysgjerrige på The Avalanche fra Trondheim, for det var fullt hus på Mono. Og gruppa innfridde forventningene. Deres siste konsert på by:Larm er i kveld, 18.30 på SubScene.

Tekst: Victor Josefsen

The Avalanche er et av mange shoegaze-influerte band fra Norge. Du kan lese turnédagboka til et annet på Deichman musikkbloggen, nemlig Simon Says No! (Og anmeldelsen min av den nye skiva til Maribel finner du her).

The Avalanche kjørte på med et kort sett torsdag kveld på Mono. Klassiske shoegaze band som legendariske My Bloody Valentine gjenspeiler seg i uttrykket, og gruppa har også mer enn en parallell til Sonic Youth. Noen forståsegpåere vil utvilsomt karakterisere The Avalanche som forutsigbare skokikkere, men støyskurringen og de stemningsfulle sfærerene funket fint live.

The Avalance, her fra Trondheim Calling. Foto: Maiken Eriksen

The Avalanche fridde til publikum uten de store faktene, som seg hør og bør med skokikkere. Med hektende støy, myke melodier og drømmesekvenser innfridde de på Mono. Et kjapt sett, som også viste at gruppa har enda mer å gå på, med andre ord, enda større potensial.

The Avalanche er signert til Riot Factory, labelen som også har gitt ut albumet til danske Scarlet Chives (som du snart kan låne hos oss). The Avalance sitt debut album vil bli utgitt i 2012.

 

 

Vi anbefaler også nevnte Scarlet Chives. Inspirert av Cocteau Twins, My Bloody Valentine, filmmusikken til» Bladerunner2 og den danske skjærgård kan kritikerfavoritten også bli en publikumsfavoritt under by:Larm.

Scarlet Chives

6 kommentarer til “The Avalanche innfridde på by:Larm”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter