Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 11. april 2012

Sommerøya Elektronika Festival fyller 3 år

Kunst og kultur på Sommerøya – Foto Morteza Masuleh

For tredje året arrangeres Sommerøya Elektronika Festival på Langøyene i Oslofjorden. Konseptet drives på dugnad, men på tross av lite midler har publikums oppslutningen økt hvert år.

Sommerøya Elektronika Festival fokuserer på urban kunst og elektronisk musikk. Over 50 artister/dj`s og 20 kunstnere skal opptre. Foreløpig er disse 7 artistene sluppet: Pirupa, Kaya Project, Miu, Torkelsen, b0ka live!, Thomas Nellson, Phonk & House, Xerxes og Mathias Stubø Band. Sommerøya ønsker å være barometere i den norske elektronika-faunaen. Ambient, funk eller piano house. Arrangementet har 4 ulike scener, og nytt av året er en egen chill-out scene.

Selv om musikken er i høysetet presenteres det også hvert år utstillinger, performance, live kunst samt at det er kino fremvisninger på søndagen.

b0ka live!
Norske b0ka live! piller en blanding av elektronika og funk. Det hele ved hjelp av datamaskiner, ulike blåse instrumenter og annet snacks, som det står i presseskrivet. Spennende. b0ka live! spiller på utendørsscenen.

b0ka live! – Pretha Ma

Kaya Project (UK)
Kaya Project er en duo basert i Storbritannia, som har gitt ut fire album. «They blend heavy Middle Eastern rhythms and instrumentation with just enough Western percussion and other elements, so that each song is a perfectly prepared dish of fusion cuisine», skriver en begeistret lytter. Vi er helt enige, sjekk!

Kaya Project – From Mumbai

Thomas Nellson
Dyp og progressive house fra Thomas Nellson som har flere top 10 plasseringer på Beatport for sine produksjoner og stilt på samme line up som en rekke storheter: Erick Morillo, Riva Star, Dennis Ferrer, AN21 & Max Vangeli, Dave Darell, Spencer & Hill, DJ Manian, Guru Josh Project, Andy Morris, The Klubbheads, Alex Morph, Pavo, Marcel Woods ++…

Thomas Nellson – Girl In Tokyo // Official Preview // Nervous Records

Pirupa (IT)
Pirupa har plassert seg i toppsjiktet av dj`s og er en av de beste internasjonale tech-house produsentene for tiden, skriver Sommerøya . Hans siste utgivelse «Party Non Stop» er så opphauset før WMC Miami at både Luciano og Loco Dice har den på sin topp 10 låtliste, fortsetter Sommerøya. Sjekk selv.

Pirupa – Party Non Stop

Miu
Miu er en systemingeniør av en Miu, og viser det med sin robotdrakt bestående av 450 LED-lys, 8 lasere og en custombygd mashup-rigg. Fra tunge beats, heftig electrohouse til adrenalinpumpende drum’n’bass masher Miu alt innenfor elektronisk dansemusikk.

Mathias Stubø Band
Mathias Stubø produserer varm elektro-akustisk musikk sterkt påvirket av 70-funk, disco og soul. Begge hans foreldre er freelance jazzmusikere, og Stubø tilbrakte sin barndom fordypet i jazz og fusion: Weather Report, Chick Corea, Mahavishnu Orchestra mfl.

Stubø fikk sitt første trommesett til sin tre årsdag, etter å ha vist en stor interesse for rytme. Med tiden har han plukket opp flere instrumenter, men trommene er hans hovedinstrument. Han tok fiolinundervisning som 6 åring og i en alder av 9, lærte han å bruke sin fars gamle ATARI datamaskinen.

I midten av april slipper Mathias Stubø sitt 3dje album på under et år. Med terningkast 5 over hele linjen på hans siste album er det knyttet enda større forventninger til hans kommende album. Med seg på scenen er Mathias Stubø Band en voksen trio.

Mathias Stubø – Soon a Brighter Day

Torkelsen
Torkelsen var tidligere aktuell i duoen Munn Til Munn Metoden men har nå gått solo. Med godlåter som «Markjordbær» og «Lavkarboår» tryller Torkelsen frem små jazza elektronika breaks.

«The intricate jazz infused soundscapes are peppered with interesting turns and unusual samples.»
// Clash Music

«His way of telling stories through these pure, instrumental pop tracks that might catch your interest. Visually, every single of his tunes has different atmospheres to them»
// No Fear of Pop

«Om det er en debutskive du SKAL høre i år er det denne. Glød, personlighet og glede. Pluss at det svinger som bare faen.»
// Furore i Harare

«Med albumdebuten Torkelsen seiler 22-årige Kristian Torkelsen opp som en av våre mest spennende nye elektronikanavn. Men diamanten føles fortsatt for uslepen over et helt album.»
// Lydverket

Torkelsen – Inside

I mars kom Torkelsen sin remiks av Maribels “The Thief”, som er sistelåten på Reveries.

Maribel – The Thief (Torkelsen remix)

Les mer om Torkelsen her.

Xerxes
Norsk ambient chillout fra Klaus Lunde. Flere vil kjenne igjen låter som «Music For Advanced Children» eller «Doctor Awesome». Tidligere i år gav han også ut et album sammen med Phoenix. Vel verdt å få med seg om man liker chillout.

Xerxes – Angelina (CHill out)

Phonk & House
Phonk & House består Tom House & Kay Phonk. Duoen slo seg sammen i 2007. For deg som liker energisk house.

Phonk & House – U & Me (Radio Edit) [HQ – Official]

Camping i Oslofjorden – Foto Morteza Masuleh

Sommerøya Elektronika Festival 6-8. juli.

Én kommentar til “Sommerøya Elektronika Festival fyller 3 år”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter