Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 16. april 2012

Torbjørn Egner hedres med egne frimerker

En av Thorbjørn Egners tegninger av Kardemomme by og et portrettfoto av kunstneren preger de to frimerkene som gis ut for å markere at det i 2012 er hundre år siden den folkekjære tegneren, forfatteren, komponisten og radiomannen ble født.

Thorbjørn Egner har preget livene til tre generasjoner av nordmenn med sine historier og sanger, og Posten hedrer ham med frimerker i forbindelse med jubileet.

– Posten har valgt å bruke et av Egners egne motiver og et portrett av kunstnere på de to frimerkene. Vi vet at hans eventyrverden fortsatt er viktig for små og store i Norge, og Posten vil derfor være med å markere jubileumsåret, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Thorbjørn Egners figurer kom første gang på frimerker allerede 15. november 1984. Karius og Baktus, Klatremus Lillemann, røverne i Kardemomme by og politimester Bastian prydet frimerkene. I tillegg ga Posten ut et julebrev hvor baker Harepus var motiv.

De nye frimerkene var i salg fredag 13. april. De finnes også i samlersett, presentasjonsfoldere og førstedagsbrev sammen med Sonja Henie, som er den andre hundreårsjubilanten som hedres med frimerker i år.

Fakta om frimerkene:

Nummer: NK 1811 – 1814

Motiv: Thorbjørn Egner, Kardemomme by

Design: Kristin Granli

Verdi: A-Innland (kr 9,50)

Opplag: 2 630 000 frimerker av hver verdi

Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Torbjørn Egner hedres med egne frimerker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter