Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 3. mai 2012

Intervju med Souldrop!

Souldrop

Souldrops nye gatesingel «Glow/Movement» er ute. Les vårt intervju med produsentrioen.

Souldrop – Movement

Først følger et intervju jeg gjorde med Souldrop etter at de slapp sin remiks av Lars Vaulars «Rett opp og ned».

Lars Vaular – Rett Opp Og Ned (Souldrop Remix)

Remiksene til produsentrioen Souldrop har fått folk til å lengte tilbake til Hyperstate i 1995. Jeg spurte gutta om deres forhold til nittitallet.

– Vi vokste jo opp på nittitallet alle tre, så det er klart at vi henter mye inspirasjon fra musikken vi hørte på da. Pål er nok den av oss med det absolutt sterkeste forholdet til den typen nittitallsmusikk, så han skal få svare på det:

– På nittitallet var jeg og bestekompisen min, Simon, de eneste på barneskolen som hørte på techno. Jeg var helt frelst og satt ofte våken til langt på natt og tok opp musikk fra den lokale studentradioen. Jeg følte da at min store oppgave i livet var å omvende alle mine venner fra å høre på drittmusikk til å høre på band som The Prodigy, Altern8, SL2 og Acen. Og jeg lyktes med de fleste!, forteller Pål.

The Prodigy – Smack My Bitch Up HQ (Uncensored)

– Da Hyperstate var i Oslo i 1995 var jeg fremdeles kun en liten drittunge, og begynte å grine da min foreldre nektet meg å dra alene til Oslo for å gå på rave. Jeg var ekstremt fan av The Prodigy som skulle spille. Forøvrig husker jeg også at svenske Rednex var booket til å spille der, men The Prodigy nektet å spille på samme arrangement som dem, så Rednex ble tatt av plakaten. Det var utrolig kult!, fortsetter Pål.

Hva inspirerer dere når remixer utøvere?
– Som oftest tar vi utgangspunkt i vokalsporet fra originalen, så dermed remixer vi med inspirasjon fra den. Ellers har vi alle forskjellig inspirasjon fra våre forskjellige musikalske referanser, som er alt fra 90’s hip-hop og techno, til nyere pop og elektroproduksjoner. Men den aller viktigste inspirasjonen er at vi har det fett i studio når vi lager musikk, forklarer trioen.

Kanye West – Stronger

Favorittprodusenter?

– Soulwax, Bjørn Ytting, James Murphy, Jim Abbiss, James Brown, Kanye West, Quincy Jones, Flood.

LCD Soundsystem – North American Scum

Favorittremixser?

Ellie Goulding – Starry Eyed (Jakwob Remix)
Rusko – Hold On feat. Amber Coffman (Sub Focus Remix)
Justice – Phantom pt. II (Soulwax Remix)
Hybrid – Higher Than A Skyscraper (Boy 8-Bit Remix)

Over til mai 2012. Vi har nettopp kjørt intervjuet jeg gjorde med dere etter remixsen av Lars Vaulars «Rett opp og ned. Hva har dere syslet med siden da?

– I tillegg til at vi har gjort et tonn nye remixer har vi blant annet skrevet og produsert et soul/rnb album med Kinny- Det låter ganske anderledes enn det du har hørt fra oss før, men vi er veldig happy med det. Vi har tilbrakt noen uker i et fyrtårn på sørlandet, der vi gjorde ferdig et album med Pål sitt band, Blackroom. Den platen slipper vi på labelet vårt, Drums Dramatic (som vi og har startet siden sist), i løpet av våren. Vi har gjort en låt med Bertine Zetlitz på hennes nye skive, pluss en god del ting med en god folk som vi ikke kan fortelle om enda.

– I november 2011 slapp vi vår første EP som Souldrop, og ble plutselig artister selv. Vi begynt å spille en del live og blir å finne på litt forskjellige festivaler rundt i Norge til sommeren.

Souldrop – Glow/Movement

27. april slapp Souldrop de 2 nye låtene «Glow/Movement» via labelen deres Drums Dramatic. «Vi sikter dønn på klubbene denne gangen!», sier Souldrop.

Funker disse enda bedre på klubbene enn de andre remiksene deres?

– De er i hvert fall mer klubbete enn den forrige EP’en vår, «Prelude», som var litt mer nedpå.

Souldrop – Prelude EP

Noen andre tips om norske og utenlandske utøvere som lager god klubbmusikk for tiden?

Drippin og Tariq er to unge talenter som lager mye spennende for tiden. I tillegg står de bak «Mint Green Lean» som er et av de kuleste kubbkonseptene Bergen har hatt på lenge.

Hva skjer med Souldrop framover?

– Vi har alltid tatt ting litt som de kommer.. Jobbet med vårt og hoppet på når mulighetene byr seg, så det er vanskelig å svare nøyaktig på det. Vi er i hvert fall i gang med nytt Souldrop materiale, det kommer spennende ting på Drums Dramatic fremover og forhåpentligvis får vi fortsette å lage musikk med talentulle artister i lang tid. Og så blir det en god del live spilling.

 

4 kommentarer til “Intervju med Souldrop!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter