Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 1. juli 2012

Oslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen

Oslo Ess slipper sitt andre studioalbum "Verden på Nakken, Venner i Ryggen" fredag 17. august, halvannet år etter deres debutalbum "Uleste Bøker og Utgåtte Sko".
Av: Victor Josefsen /  Foto: Ole Kristiansen

Første singel fra det nye albumet, «Caroline, er en forsmak på lyden av Oslo Ess anno 2012.

Den nye skiva er som en firefelts motorvei for Oslo Ess:

– Denne plata er som en firefelts motorvei for oss. Vi har hatt mindre begrensninger på sjanger og type låter, og har endt opp med en mer variert plate. Denne gangen har det også vært et større samarbeid under låtskrivingsprosessen, og det har vært veldig positivt. Vi har tross alt vært mer på turné sammen enn hjemme det siste året, sier vokalist Åsmund Lande.

Etter ca. 80 konserter i 2011 avsluttet Oslo Ess året med et utsolgt Rockefeller rett før jul.

– Vi digger å sette oss mål å jobbe mot, og det å fylle Rockefeller var ett. Da vi hadde oppnådd det ville vi finne oss et nytt fort, for å ha noe å strekke oss etter. Vi elsker livet på veien, og bandet er som en familie, så allerede på etterfesten bestemte vi oss for å prøve å bli det mest turnerende rockebandet i Norge i løpet av et år. Etter litt research fant vi ut at vi med 200 konserter i 2012 ville slå den gamle rekorden med god margin. Nå er vi halvveis ut i året og skimter så vidt lyset i den andre enden av tunnelen, fortsetter Lande.

Allerede etter Oslo Ess sin andre konsert ble de booket til Øyafestivalen i 2010 som et ukjent og usignert band. Sommeren 2011 var de den mest bookede artisten på norske festivaler, og som eneste artist fra året før ble de rebooket til Øyafestivalen. Denne gang som headliner på Sjøsiden Scenen.

Sommeren 2012 spiller Oslo Ess et tjuetalls festivaler rundt i hele Norge, inkludert bl.a. Norwegian Wood og VG-lista Topp 20. Til høsten legger bandet igjen ut på en omfattende releaseturné og Rockefeller 6. oktober er allerede bekreftet.

Oslo Ess konserter:
04.07.12 VG-lista Topp 20, Stavanger
12.07.12 Kjørrefjordsfestivalen
13.07.12 Livestock
19.07.12 Total/Slottsfjellfestivalen
21.07.12 Driv/Buktafestivalen
26.07.12 Trollrock
03.08.12 Horten, Kanalrock

Sjekk også: Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt.

5 kommentarer til “Oslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter