4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt!

Kjøtt i 1980 (Foto: Kjøtt/privat)

Oslo Ess følte det som en stor ære å bli spurt om hylle Kjøtt og øver nå inn hele minialbumet deres. Du kan låne musikk av både Kjøtt og Oslo Ess på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Kjøtt er ett av de viktigste banda i norsk musikkhistorie. Det skrives og snakkes titt og ofte om de fire store i norsk rock, Jokke & Valentinerne, deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers (du kan låne CD’er, DVD’er, bøker og musikknoter av de fire store hos). Men trolig hadde det ikke vært noe de fire store, hadde det ikke vært for nettopp Kjøtt.

Kjøtt debuterte i februar 1980 med 7-tommers-EP-en Et nytt og bedre liv («Pønken ble aldri det samme etter dette», skriver rockehistoriker Tore Stemland), i tillegg til tittellåten bestående av «Nei Nei Nei», «Flue» og «Blålys». «Nei Nei Nei» skrev seg inn på den lange listen av norskspråklige sanger som ble for sterk kost for NRK, og følgelig sensurert. Antakelig skjedde dette på grunn av følgende setning: «Fins det noe styggere enn kongebarna». I juni året etter kom det legendariske minialbumet Kjøtt, med slagere som «Elektrisk», «Primitiv», «Kloning», «Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer» og «Jeg vil bli som Jesus» (fra Rockipedia).

I Morgenbladet topp 100 – norgeshistoriens beste plater, kom Kjøtts minialbum Kjøtt fra 1980 på en 4. plass over de beste norske utgivelser, noensinne. Stemt frem av artistene selv. Som del av Morgenbladets kåring, skrev Bernt Erik Pedersen i Dagsavisen en biografi om som ble utgitt på Falck forlag

Dessverre gikk Helge Gaarder bort alt for tidlig, og med det vil det også være helt umulig å drømme om å gjenforene Kjøtt. Det skal allikevel ikke hindre oss i å markere Kjøtts status i norsk musikkliv. Vi velger å gjøre det, ved å arrangere en hyllest-konsert til ære for medlemmene i Kjøtt, melder arrangør/produsent Svein Bjørge.

Kjøtt på Chateau Neuf (Foto: Kjøtt/privat)

De visste det helt sikkert ikke da, men Helge Gaarder, Michael Krohn, Erik Aasheim, Per Tro og Jørgen Rudi vil for all tid stå som merkenavn i norsk musikkhistorie. Og lørdag 4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt, og mini-albumet spesielt. Vi valgte å spørre et band som på flere måter kan ha vært Kjøtt i 2012. Unge Oslo-gutter med masse energi, mye fandenivoldskhet, punkete, lekne, men samtidig mye mer; stor sans for gode melodier, kompromissløse, og et heidundrende, solid live-band; Oslo Ess, melder arrangør/produsent Svein Bjørge videre.

Oslo Ess

Oslo Ess var nominert til Spellemannsprisen i kategorien Rock, og i månedsskiftet januar/februar spiller bandet hele 7 konserter på 7 dager i Tigerstaden. På denne runden blir det både akustiske og elektriske konserter på Youngstorget, Blitz, Blindern, Last Train m.m. Dessuten tar bandet et helt spesielt tilbakeblikk på norsk punkrockhistorie på The Crossroad Club 4/2. Du kan låne Oslo Ess sitt album Uleste Bøker Og Utgåtte Sko på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Oslo Ess: Konserter
30.01: Palace Grill – Oslo
31.01: Bonanza – Oslo
01.02. Kristiania Bar – Oslo S
02.02: Blindern – Oslo
03.02: Blitz – Oslo (FRI ALDER)
04.02: Crossroad club – Oslo (Oslo Ess spiller Kjøtt – En hyllest til Kjøtt)
05.02: Last Train – Oslo

Comments
8 Responses to “4. februar hyller Oslo Ess legendariske Kjøtt!”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Sjekk også: Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt. Del denne saken på:DelFacebook Categories: CD-anbefalinger, Nyheter Tags: 80 konserter i 2011 Oslo Ess, den mest bookede artisten på norske festivaler Oslo Ess, det mest turnerende rockebandet i Norge Oslo Ess, Første singel Caroline Oslo Ess, Oslo Ess Caroline Live Lydverket 2012, Oslo Ess konserter, Oslo Ess slipper sitt andre studioalbum 17. august, Oslo Ess utsolgt Rockefeller, Oslo Ess Verden på Nakken, rebooket til Øyafestivalen Oslo Ess, Sommeren 2012 spiller Oslo Ess et tjuetalls festivaler rundt i hele Norge, Til høsten legger Oslo Ess igjen ut på en omfattende releaseturné og Rockefeller 6.oktober er allerede bekreftet, Uleste Bøker Og Utgåtte Sko, Venner i Ryggen, Vi elsker livet på veien Oslo Ess, vokalist Åsmund Lande Kommentarer (0) Tilbakespor (0) Skriv en kommentar Tilbakespor […]

  2. […] mer om Oslo Ess her og her. Del denne saken på:DelFacebook Categories: Festivaler, Konsert, Nyheter Tags: Frk. Fryd […]

  3. […] Sjekk også: Silver er tilbake! Opptrer på Tons of Rock Tons of Rock: En rendyrket rockefestival Turbonegro-klassikere Øya 2013: Black Debbath Black Debbath spilte en forrykende konsert på Rockefeller Oslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt! […]

  4. […] Oslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt! […]

  5. […] Oslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt! […]

  6. […] Oslo Ess vender tilbake til røttene sine; punken Oslo Ess og =Oslo innleder samarbeidOslo Ess: Verden på Nakken, Venner i Ryggen Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt! […]

  7. […] Oslo Ess hyller legendariske Kjøtt! […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!