Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 14. august 2012

Øya 2012 – Lightships

Med sol og avslappa festivaldeltakere kunne neppe forholdene vært lagt bedre til rette for Lightships på Sjøsiden fredag 10. august.
Tekst: Victor Josefsen

Hos Lightships er det den gode melodien som står i fokus, og Gerard Loves låtskrivertalent trenger definitivt ikke skjules bak massive lydstaffasjer og flashy bekledning. I likhet med Afghan Whigs sin Øyakonsert får musikken tale for seg selv, og når Lightships glimter til funkler de sterkere enn selv den mest den mest outrerte outfiten (Sjekk Björks).

Lightships er prosjektet til Gerard Love fra Teenage Fanclub, og medmusikantene har spilt i nevnte Fanclub, pluss The Pastels, Belle & Sebastian og International Airport. Utsøkte popband, alle som en, med base i Glasgow, og som jeg ofte har omtalt tidligere, dog ikke i Deichmans musikkblogg.

Blant vi som var på Sjøsiden fredag var det ikke mye tvil om at vi hadde et hyggelig bekjentskap foran oss på scenen denne ettermiddagen i det Ligships slo an de myke folk-tonene. Låter som «Every Blossom», med den passende tekstlinjen «every blossom springs to life, to one cold, cold heart», «Muddy River» og «Fear And Doubt» ble levert slik vi liker dem, uten unødvendig småprat.

Publikum lå henslengt på bakken, nøt sol, og hygget seg i takt med Lightships, som kombinerer Teenage Fanclubs klassiske harmonipop (f.eks. Grand Prix og Howdy) med International Airports folk/pop med islett av country. Lightships har variert instumentering, inkludert blåsere, og at disse gutta vet hvordan de skal traktere instrumentene sine var ikke vanskelig å høre.

Et stykke ut i settet på «Silver And Gold» skimtes etter hvert gitarøsene fra Teenage Fanclub klassikeren Bandwagonesque, og sørger for at det hele ikke ble alt for bedagelig. Lightships på Øya sto for en fin konsert på en like fin sommerfredag i august.

Tidligere i år slapp Lightships Electric Cables som inkluderer kvalitetslåtene nevnt i konsertanmeldelsen.

Gerard Love har co-skrevet «Vivid Love» på The Pastels / Tennicoats sitt album som kom ut i 2009, en låt med pekere mot Lightships uttrykk.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Øya 2012 – Lightships”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter