Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. august 2012

Øya 2012 – Lightships

Med sol og avslappa festivaldeltakere kunne neppe forholdene vært lagt bedre til rette for Lightships på Sjøsiden fredag 10. august.

Hos Lightships er det den gode melodien som står i fokus, og Gerard Loves låtskrivertalent trenger definitivt ikke skjules bak massive lydstaffasjer og flashy bekledning. I likhet med Afghan Whigs sin Øyakonsert får musikken tale for seg selv, og når Lightships glimter til funkler de sterkere enn selv den mest den mest outrerte outfiten (Sjekk Björks).

Lightships er prosjektet til Gerard Love fra Teenage Fanclub, og medmusikantene har spilt i nevnte Fanclub, pluss The Pastels, Belle & Sebastian og International Airport. Utsøkte popband, alle som en, med base i Glasgow, og som jeg ofte har omtalt tidligere, dog ikke i Deichmans musikkblogg.

Blant vi som var på Sjøsiden fredag var det ikke mye tvil om at vi hadde et hyggelig bekjentskap foran oss på scenen denne ettermiddagen i det Ligships slo an de myke folk-tonene. Låter som «Every Blossom», med den passende tekstlinjen «every blossom springs to life, to one cold, cold heart»,«Muddy River» og «Fear And Doubt» ble levert slik vi liker dem, uten unødvendig småprat.

Publikim lå henslengt på bakken, nøt sol, og hygget seg i takt med Lightships, som kombinerer Teenage Fanclubs klassiske harmonipop (f.eks. Grand Prix og Howdy) med International Airports folk/pop med islett av country. Lightships har variert instumentering, inkludert blåsere, og at disse gutta vet hvordan de skal traktere instrumentene sine var ikke vanskelig å høre.

Et stykke ut i settet på «Silver And Gold» skimtes etter hvert gitarøsene fra Teenage Fanclub klassikeren Bandwagonesque , og sørger for at det hele ikke ble alt for bedagelig. Lightships på Øya sto for en fin konsert på en like fin sommerfredag i august.

Tidligere i år slapp Lightships Electric Cables som inkluderer kvalitetslåtene nevnt i konsertanmeldelsen.

Gerard Love har co-skrevet «Vivid Love» på The Pastels / Tennicoats sitt album som kom ut i 2009, en låt med pekere mot Lightships uttrykk.

PASTELS / TENNSICOATS

TWO SUNSETS (2009)

DOMINO/EMI

5

De nå små-legendariske anorakk-popperne The Pastels fra Glasgow holder fortsatt koken etter godt og vel 25 år. I fritiden deltar medlemmene i diverse prosjekter, denne gang slår de sine pjalter sammen med den japanske avant garde-duoen Tenniscoats. Et samarbeid som har ført til noen godbiter av låter: skjør harmonisk og optimistisk pop, tilsatt fløyter, blåsere elektronika-dryss m.m. Og de er ikke snauere enn at de kaster seg over legendene The Jesus & Mary Chain, «About You», og kommer unna med det. En høyst sjarmerende og nyfiken indieutgivelse fra læremestrene i faget.

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen.

Du kan låne musikk av Lightships på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Du kan låne musikk av andre utøvere som er nevnt i saka.

3 Responses to Øya 2012 – Lightships

  1. Pingback: Musikk » Vi oppsummerer Øya: Del 3

  2. Pingback: Årets album 2012 : Deichmans musikkblogg

  3. Pingback: Albumanbefaling: I Was A King – I Was A King | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 10 andre abonnenter