Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. august 2012

Vi oppsummerer Øya: Del 3

Den gode festivalfølelsen var til stede i full monn også på årets Øyafestival. Og at det skulle bli så strålende vær var det vel ingen som hadde trodd. Vi oppsummerer Øya med anmeldelser, bilder og saker.

«Punkbandet fra den svenske by Umeå spiller intenst, vanvittig højt og hårdt, og det har bestemt ikke været nogen dårlig idé at genforene det gamle band, der har eksisteret siden 1991.» Refused på Øya: HA ALDRIG TRÅKIGT!

«Den herlige New Order-inspirerte singelen med samme navn som albumet kom tidlig i settet, og ga en pekepinn om hva som var i vente; et band som spiller fantastisk godt sammen og som har et av årets beste album i baklomma.» Chromatics på Øyafestivalen

«Vokalist Farida Lemouchi i The Devils Blood strekker armene mot himmelen, og med en gjennomtrengende røst formaner hun de satanistiske tekstene for en halvfull sal.» Blood, sweat and tears

«Punkceremoni med faste ritualer og en forsanger, der simulerede samleje med mikrofonstativet.» Ceremony på Øya

«Vi har solen i ryggen og ingen ting kjennes riktigere enn å høre denne musikken akkurat nå». Solkongen (Mirror Lakes på Øya).

Foto: Markus Thorsen

«Før siste låt valgte Death By Unga å takke for seg på følgende måte: «Vi er Death By Unga Bunga fra Moss og sistelåta oppfordrer alle til å knulle». Knulling eller ei, en heftig avslutning ble det, med drivende gitar- og -orgel soloer, og det obligatoriske primalskriket som satte prikken over i’en.» Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning

«På sitt beste trengte musikken seg rett inn i hjerterota til undertegnede, og resten av de fremmøtte virket det som, selv den verste grinebiteren skimtet vel lys i enden av tunnelen denne kvelden.» First Aid Kit på Øya: Svensk-norsk forbrødning

«Reptile Youth dansede speeddance som var deres hoveder i brand, da de tændte koncertfesten.» Reptile Youth på Øyafestivalen

Hos Lightships er det den gode melodien som står i fokus, og Gerard Loves låtskrivertalent trenger definitivt ikke skjules bak massive lydstaffasjer og flashy bekledning. Når Lightships glimter til funkler de sterkere enn selv den mest outrerte outfiten (Sjekk Björks). Lightships på Øyafestivalen

«Sangen som bærer gruppens navn spilles avslutningsvis og gir oss mye av forklaringen på det vi har sett: guttene feirer fandenivoldskheten som kjennetegner unge og drømmende mennesker.» Ung flukt med «Young Dreams på Øya»

«Frk. Fryd spilte ikke på årets Øyafestival, men gjestet Middelalderparken likevel. Jentene stakk innom Festivalbibliotekets telt. Hyggelig.» Frk. Fryd gjestet Festivalbiblioteket

Deres aller største liveopplevelse?
– Har vært på veldig mange konserter med Le Corbeau, det er alltid veldig gjennomført. Og veldig høyt! Tror det er mitt favoritt-live-band. Og da utfylles jo forrige spørsmål også, ettersom de er norske. Husker spesielt en konsert der en hemmelig gjest spilte perk med en langkost. Sjekk resten av preØyaintervjuet med Pilemil

Skribent og DJ Martin Bjørnersen leste fra sin kommende bok om Øya-artisten Frank Ocean. Festivalbiblioteket på årets Øyafestival var et populært fristed for festivalfolket mellom konsertene. Populært festivalbibliotek på Øya 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter