Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 21. august 2012

Sondre Lerche – Norgesturné og ny singel

Sondre Lerche på Øya. Foto: Frank Frank Michaelsen

For å feire en lang og fin karriere legger Sondre ut på sin mest omfattende Norgesturné på flere år.

Han skal besøke tolv spillesteder, og turneen har fått navnet ”Bootlegs”, akkurat som sitt kommende livealbum som slippes 7. september. Albumavnet Bootlegs symboliserer de upolerte, magiske og uforutsigbare musikkopplevelsene som skapes på scenen sammen med resten av bandet, meldes det.

Sondre Lerche forteller: “Jeg tror faktisk dette blir min mest omfattende Norgesturné noensinne. Sommerens festivaler har vœrt overveldende flotte, bandet er mitt beste noensinne og vi er topptrente. Jeg gleder meg vilt til å avrunde et fabelaktig gøy og givende år i Norge med denne turneen, og ta Bootlegs opplevelsen til gatene, bygdene og byene!”

Sondre er også veldig stolt over at lokale nye musikktalenter vil få sjansen til å være oppvarmingsband på alle datoene. Konkurransen arrangeres i samarbeid med NRK P3 Urørt. For mer info klikk her.

I tillegg til Bootlegs Norgesturné slipper Sondre Lerche en ny singel 7. september som vil være tilgjengelig til digital nedlastning og streaming. Låten har fått navnet ”It’s Never Meant To Be”.

Sondre Lerche forteller videre: “It’s Never Meant To Be er en omskrevet versjon av en låt jeg opprinnelig lagde som en del av filmmusikken til «Dan In Real Life» i 2006. Da den ikke kom med i selve filmen ble innspillingen liggende på hyllen i flere år. Utenfor filmens kontekst hadde ikke den daværende teksten livets rett og tempoet føltes dessuten altfor heseblesende. Men melodien levde fremdeles. Jeg fikk ideen om å ta hele innspillingen over på bånd og sakke ned tempo, noe jeg følte kunne ha interessant effekt ikke bare på trommene men også alle instrumentene, som da blir mørkere og merkeligere i tonen. Deretter spilte vi inn ny vokal med helt ny tekst som jeg omsider fikk ferdig. På denne turen har låten gått fra demo innspilling i Duper Studio i Bergen i 2006, via soundtrack sessions i Legacy studio i New York, til tape bearbeidelse ved mikser Bjarne Stensli i Harrys Gym på Vålerenga og siste finish i Kato Ådlands 5071 Studio, hjemme i Bergen igjen. Låten føles på flere måter som en syntese av det siste tiåret. Moralen kan virke deprimerende ved første møte; ingenting er skjebne. Men alt kan skje.”

Turnédatoer:
17. okt Akutten, Førde
18. okt Meieriet, Sogndal
19. okt Samfundet – Storsalen, Trondheim
20. okt Studenthuset Banken, Ålesund
25. okt Rockefeller, Oslo
26. okt Glassmagasinet, Horten
26. okt Total, Tønsberg
27. okt Ibsenhuset, Skien
1. nov Kulturhuset i Tromsø, Tromsø
2. nov Studenthuset Rokken, Volda
3. nov Tou Scene, Stavanger
4. nov Ole Bull Scene, Bergen


Les konsertanmeldelse av Sondre Lerche på Øya

Sondre Lerche er gjest på Real Ones nye skive

Sjekk fetterne Lars Vaular og Sondre Lerche sin akustisk liveversjon av «Øynene lukket»

 

Du kan låne musikk Sondre Lerche på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter