Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 1. september 2012

Kongen av Bastøy ny vokalist i Yoga Fire

Benjamin Helstad (25) er mest kjent som hovedrolleinnehaver i Marius Holsts film Kongen av Bastøy fra 2010. I våres ble han uteksaminert fra Teaterhøyskolen.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Danskens exit

I våres ble det klart at Esben «Dansken» Selvig, som blant annet er kjent fra TV-serien «Onkel Amerika» (TV3), sluttet i Yoga Fire. Bandet, som ble startet av medlemmer fra de tidligere hip-hop-prosjektene Klovner i kamp og Apollo, valgte da å ikke uttale seg om bruddet.

– Det var som et knyttneveslag i trynet da Dansken slutta, selv om vi respekterer avgjørelsen hans fullt ut. Det var en skilsmisse hvor begge partene fortsatt elsket hverandre, så det gjorde vondt. Der og da la vi ned bandet. Vi klarte ikke å se for oss at noen kunne fylle tomrommet etter ham. Det viste seg at vi nesten hadde rett. Men bare nesten. Det fantes én person. Og han heter Benjamin Helstad. Da vi fant han, nølte vi ikke med å sette i gang igjen, sier bassist Aslak «Alis» Hartberg.

Ekstreme spisskvaliteter

– Benjamin har rett og slett noen ekstreme spisskvaliteter som vokalist og historieforteller. Hvis Robert Plant og Erik Bye hadde fått et kjærlighetsbarn, og det barnet hadde hatt store autoritetsproblemer, så ville det mest sannsynlig vært Benjamin Helstad, sier gitarist Jonas «Apollo» Forsang.

Ta arven videre

– Det er en ære å få denne muligheten. Jeg har vært stor fan i flere år. Yoga Fire er kanskje det feteste bandet i Norge om dagen. De har en energi og et uttrykk som skiller dem fra alle andre norske band. Det er med ærefrykt at jeg tar på meg oppgaven. Noe av det jeg alltid har likt med Yoga Fire, er at det er en gjeng kompiser som gjør det umulige mulig. Jeg gleder meg som en unge til å få være med på å ta den arven videre, sier Benjamin Helstad.

Ny singel: «Oslo Plaza»

Første smakebit på Yoga Fire med Helstad ombord, er den splitter nye singelen «Oslo Plaza». Den er innspilt og produsert av Turboneger-trommis Tommy «Manboy» Akerholdt. Dette er første singel fra det nye albumet som er planlagt lansert i januar 2013.

Rockefeller lille julaften

Joachim «Jokke» Nielsens (Jokke & Valentinerne) tidligere faste konsertdato på Rockefeller, 23. desember, har i år blitt gitt til Yoga Fire. Dette blir første Oslo-konsert med Benjamin på laget.

 

Du kan låne musikk og bok av / med Yoga Fire på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Du kan låne CD’er, DVD’er, musikknoter og bøker av andre utøvere nevnt i saken.

Les mer om Aslak Alis Hartberg

Les mer om Turbonegro 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Kongen av Bastøy ny vokalist i Yoga Fire”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter