Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 10. januar 2013

Minken og Märtha Louise i Yoga Fire video

Yoga Fire er dyr i musikkvideoen «Opp som en konge» som i begynnelsen av desember ble utgitt til inntekt for Rådet for psykisk helse. Og Märtha Louise er engel.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Minken Fosheim og Märtha Louise
I musikkvideoen fremstilles Yoga Fire som dyr. I historien i videoen, trengte vokalist Benjamin Helstads karakter en kjæreste. Valget falt på skuespilleren Minken Fosheim.

– Minken var mitt soleklare førstevalg. Hun var den peneste dama jeg visste om da jeg var liten, sier Benjamin Helstad.

Märtha Louise dukker også opp i en liten rolle i videoen. Som engel.
– Vi trengte to statister i videoen. Minken var drømmedama til Benjamin, så den var åpenbar. Også trengte vi en engel. Da går man selvfølgelig for Norges eneste engel: Märtha Louise, sier bassist Aslak «Alis» Hartberg.

– Vi tok med de to fineste damene vi visste om fra da vi var unge: Minken Fosheim og Märtha Louise. Hun ene fortalte oss eventyr, hun andre levde i det som for oss opplevdes som et eventyr, sier gitarist Jonas «Apollo» Forsang.

Det er kunstneren Nemolom, kjent fra Dongery-kollektivet, som har laget videoen. Audun Notevarp Sandvold har gjort animasjonene.

Panikkangst
Sangen ble utgitt som en konsekvens av at Yoga Fires bassist, Aslak Hartberg, startet nettsiden www.panikk.no – en nettside med hjelpeteknikker og informasjon for folk som lider av panikkangst. Flere av bandets medlemmer har tidligere selv slitt med panikkangst. Opprinnelig var siden ment for musikere, men etter få uker fikk den enorm respons fra alle typer mennesker i hele landet.

– Siden har fått en nesten uvirkelig mottakelse. Jeg får daglige mailer fra folk fra alle samfunnslag og med forskjellige geografisk tilknytning, som enten kjenner noen eller selv sliter med panikkangst. Det inspirerte til å gjøre noe mer. Musikkvideoen tar for seg samme problematikk: Alle bikarakterene i videoen prøver å gjøre alt for at hovedpersonen skal bli glad, men ingenting hjelper. Selv ikke når Minken Fosheim er kjæresten hans, avslutter Hartberg.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Minken og Märtha Louise i Yoga Fire video”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter