Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. september 2012

Sondre Lerche skriver opera

En ungdomsopera med Sondre Lerche i en sentral rolle var den største nyheten da Bergen Nasjonale Opera lanserte sesongprogrammet sitt under et arrangement i Matbørsen i Bergen onsdag 12. september.

Av: Victor Josefsen /  Foto (front): Eric Ray Davidson

– Bergen Nasjonale Opera skal være en arena for opera du ikke får sett noe annet sted i landet, fortalte operasjef Mary Miller. – Programmet spenner fra det kjente og nære til det eventyrlige og eksotiske, og inneholder en rekke nye produksjoner iscenesatt av internasjonalt anerkjente regissører.

Bergen Nasjonale Opera vil åpne Festspillene 2013 med forestillingen «Marco Polo» av den kinesiske komponisten Tan Dun – mest kjent som vinner av Oscar for filmmusikken til Snikende tiger, skjult drage. I tillegg er det store forventninger til norgespremieren på Leoš Janáčeks «Den listige lille reven». Denne operaen er svært populær internasjonalt, men er aldri tidligere satt opp i Norge. Her har Bergen Nasjonale Opera engasjert koreografen Inbalt Pinto og regissøren Avshalom Pollak – begge bosatt i Tel Aviv – og det loves et fargerikt operaeventyr for voksne som tematiserer forholdet mellom menneske og natur.

I tillegg til internasjonale tungvektere kan Bergen Nasjonale Opera skilte med en norsk urpremiere hvor man altså har fått Sondre Lerche på rollelisten. 18 år gamle Astrid Luisa Niebuhr – som allerede har gitt ut tre fantasyromaner – har skrevet librettoen til «Alt om min familie». Foruten Lerche medvirker komponisten Atle Halstensen og et knippe talentfulle bergenstenåringer.

(NTB)

Les konsertanmeldelse av Sondre Lerche på Øya

Sondre Lerche er gjest på Real Ones nye skive

Sjekk fetterne Lars Vaular og Sondre Lerche sin akustisk liveversjon av «Øynene lukket»

Foto: Eric Ray Davidson Les Sondre Lerche – Norgesturné og ny singel

 

Du kan låne musikk Sondre Lerche på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Én kommentar til “Sondre Lerche skriver opera”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter