Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Henrik1984 Anmeldelser 13. september 2012

Jack White på Arbeidersamfunnets plass

Gitarikonet Jack White besøkte Sentrum scene i forbindelse med sin debut som soloartist.
Tekst og foto: Henrik Teigøyen

Sentrum scene ble utsolgt etter en halvtime. De 1800 frammøtte får White Stripes-låta Dead Leaves and the Dirty Ground som første låt, og siden går det unna i et forrykende tempo. Jack White øser av sin omfangsrike katalog. Han veksler mellom elektrisk gitar, piano, via stålstrenger og tilbake til el-gitar – og han er like komfortabel enten det gjelder tangenter eller strenger.

 

White Stripes holdt seg til fargene rød, hvit og svart i tillegg til tretalls-oppskriften gitar, trommer og tangenter. I Jack White sitt soloprosjekt får vi et  mer massivt lydbilde. De fem musikerene i bandet medvirker, men det er aldri tvil om at Jack White med sin eksentriske framtoning og desperate vokal er hovedpersonen. Fargene fra White Stripes-tida er ikke fulgt like slavisk, men samtidig kan det virke som Jack White fortsatt er bevisst på det visuelle uttrykket. Scenearbeiderne til bandet er til og med kledd i mørke dresser og hatter i reneste mafiastil. Og når Jack White ser inn i kameralinsa til Deichmans utsendte er det ikke til å komme fra at det føles som å sitte på første rad i en kinosal (i lokalet som en gang het Sentrum kino) og se en Tim Burton-figur.

 

Jack White runder av med låta Seven Nation Army, gitarriffet som har vokst seg større enn en fotballstadion.

 

Deichman anbefaler:

  • Jack White sitt siste album BLUNDERBUSS
  • White Stripe sitt konsertopptak UNDER BLACKPOOL LIGHTS
  • Raconteurs-albumet BROKEN BOY SOLDIER

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Smakebit fra Blunderbuss

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Jack White på Arbeidersamfunnets plass”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter