Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Intervjuer 11. oktober 2012

Rendevouz i det ytre rom – med Dr. Kay

 

De har et sceneshow som bare må oppleves. Som publikummer får du delta på perkusjon, i allsang og i kampen mot mørk materie. Druer får du også. Vi snakker om et av Oslos mest spennende live-acts: Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists. Sjefen sjøl, Dr. Kay, snakker lite med medier, men vi har fått sjelden audiens. Spørsmål besvarer han på engelsk, da det ligner mest på «stjernenes språk». 

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

 

Det er en ære å hilse på deg Doktor. Konserten jeg så med dere på Chateau Neuf i september var en opplevelse jeg sent glemmer. Hvordan opplevde du og dine Tone Scientists selv at det gikk?

– Joyous, joyful, rambunctious spirits of peace rejoyce. For we are the Tone Scientists, travelers of time and space, we do not rest until all true expressions of happiness have manifested themselves through all the stars. I speak the language that most closely resembles the language of the stars, the interstellar language of English. Of course, the language that most closely resembles the language of the stars is the language of Twitter. Follow me on Twitter! www.twitter.com/DrKay_

 

 

Så fint at dere selv var fornøyde og at dere behersker sosiale medier, ikke minst.  Showet deres er til tider veldig energisk. Hvor henter dere energien deres fra?

Doktoren samler mørk materie under konserten

– We gather the dark matter of the universe, compress it into a glowing orb and as it is about to take control of the venue, we channel it into a great spirit of happiness. The Spirit of the Minimoog!

Åja.. Skjønner! Ja du er jo ganske rå på synth. Midtveis i konserten fikk vi besøk av en flodhest. Han oppførte seg vel ikke helt bra.. Fortell litt om han.

– He is the wisest creature we know! He feasts on the currents of the cosmic rivers, channeling his knowledge through the language of the Saxophone, and spreads it through the language of Twitter. Follow the Riverbeast on Twitter: https://twitter.com/The_Riverbeast. But be warned, he may be angry when wakened from his interstellar slumber!

 

 

 

 

Fra flodhestens besøk

Litt historikk nå. Jeg lurer på hvordan du fant bandkameratene dine. Altså disse Interstellar Tonescientists. 
Er dere fra samme sted?

– Indeed. We are all from the Universe, as are you. The wast expanses of space bind us all together. There is but one space, that is the wise ones answer. But how can there be space without stars?

Ja det kan man lure på. En annen ting man kan lure på: kan Dr. Kay-opplevelsen fanges på plate, eller vil noe av musikkens helbredende kraft forsvinne dersom man forsøker å spille den inn? Når kan vi eventuelt vente et album?

– Music can not be recorded, it can only be recreated. For the power of music is in ones mind, the switch of Music must be flipped for the ancient spirits to create the residue of magic. Do you believe in the power of magic children? If you do, by the time the seasons pass and the autum of 2013 is nigh, you may support your local record store, the great communicator of magic, and acquire your personal copy of Dr Kay and the search for true happiness. It will take the form of a disc of vinyl containing radio drama, like the ones that were a hit before your mother was born.

 

 

Så det kommer plate ja..? Fantastisk! Men en annen ting.. Dere spiller jo en del konserter, både fjern og nær. Nylig spilte dere i «the ancient city of ramaH» (Hamar?). Finnes det noen grense for hvor dere kan spille konsert? The Cardigans har jo albumet «First Band on the Moon», men første band på månen burde jo vært dere!!

– Boundaries are set by the mind. We travel by the powers of the mind so we can be everywhere at once. This is the method of Astral Traveling. I preach Astral Traveling wherever I go, because it is the only form of traveling that is truly carbon neutral.

På slutten av konserten gikk alle i publikum samlet ut på parkeringsplassen. Syngende, med dere som forsangere. Det ble mange blikk fra de andre  på Studentersamfunnet akkurat da! Foretrekker dere alltid  å avslutte konsertene deres med en sånn intergalaktisk conga-line?

Yes.

 

Allsang / intergalaktisk conga-line utenfor Chateau Neuf

 

Sjekk også:

The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold

2 kommentarer til “Rendevouz i det ytre rom – med Dr. Kay”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter