The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold

Skjermdump fra The Cardigans video.

Skjermdump fra The Cardigans’video «Hanging Around».

 Av: Victor Josefsen

Det finnes egentlig bare to typer musikk: god og dårlig. Og like enkelt finnes det bare to typer pop: god og dårlig. God pop er enkelt og greit gode låter, uavhengig av om det skramler på typisk indiemaner eller er storslått og velprodusert. Ta for eksempel gruppa Texas. Det hjelper lite med Debbie Harry/Nina Persson-fraseringer når låtene ikke holder mål. Hvis du derimot skal ha skikkelig pop i form, stil og innhold, så sats heller på svenske The Cardigans. Det er bra pop, det.

 

Car bruk

 

Har du ikke noe særlig forhold til The Cardigans fra før av, anbefaler jeg «Best of»-samleren fra 2008. Det blir gitt ut mange «Best of»-samlinger som er heller skrale greier, der låtene ofte er rasket sammen uten særlig ekstrainfo, og der man ikke engang har giddet å sortere sporene i kronologisk rekkefølge. Men heldigvis har ikke The Cardigans’ «Best of»-utgivelse fra 2008 lidd denne skjebnen. Her er hele 22 spor, og med syv siders booklet, basert på alle de seks utgivelsene i løpet av femten år. Der vi får servert historiene bak hver av låtene, og der hører vi utviklingen fra The Cardigans’ naive indiepop og Nina Perssons ungpikevokal, til et mer modent uttrykk både musikalsk og vokalt.

Og selvfølgelig er hiten «Lovefool», som var soundtrack i filmen «Romeo and Juliet», og alle andre hits å finne her, sammen med mer ukjente godbiter. En samling som fortjener en plass i platesamlingen din (for de som fortsatt samler på album). Eller så kan du låne den hos oss.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjekk også:

Hanne Fjeldstads «Change» kunne vært en (sen) The Cardigans-låt

Amasons «Margins» som høres ut som en blanding av tidlig The Cardigans (les: Emmerdale) og The Carpenters

 

Eva Weel Skram på Rockefeller – Bilder

Elvefestivalen i Drammen (Eva & The Heartmaker)

 

Saken er oppdater 2. juni 2017

Comments
2 Responses to “The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Choir” da de spilte på Sentrum Scene i Oslo, og Nina Persson i Oslo (Sjekk The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold).   Videoen blir lagt ut  her tirsdag kl 15:00 25. februar. I mellomtiden, sjekk […]

  2. […] iampsyencefiction har gjort flere support-jobber den siste tiden, blant annet for Justin Vernons (Bon Iver) bandprosjekt Volcano Choir da de spilte på Sentrum Scene i Oslo, og Nina Persson i Oslo (Sjekk The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold). […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!