Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 19. oktober 2012

Den niende Ekkofestivalen er rett rundt hjørnet: 20. oktober – 3. november

.

Den niende Ekkofestivalen i Bergen er rett rundt hjørnet og arrangeres i perioden 20. oktober – 3. november i det nye huset for elektronisk musikk og lydkunst – Østre.

Østre åpnet dørene i Bergen. Det er Nordens første konserthus spesialbygget for elektronisk musikk og kunst, og er et samarbeid mellom Ekkofestivalen og Lydgalleriet; med støtte blant annet fra Bergen Kommune.

Det blir den første store happeningen på Østre. Første kvelden er i samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestivalen (BIFF), og har Trevor Jackson og norgespremieren på «Shut Up And Play The Hits»- filmen om LCD Soundsystems siste konsert – på programmet. Blant annet.

 


I år byr Ekkofestivalen på de fortsatt oppgående islandske og traverne Gus Gus – akkurat det har jeg selv erfart på Iceland Airwaves i Island – eksperimentell gitarbruk fra Stian Westerhus, fin pop fra spanske El Perro Del Mal og et eget bestillingsverk fra Todd Terje. Blant høydepunktene i år er nevnte bestillingsverk med 90 minutter ny musikk fra Todd Terje, John Talabot live, Gus Gus, El Perro Del Mar og urpremiere på Skatebårds «Transilvanian Galaxi».

I tillegg toppes laget med et par norske beatmakere, en sjangerblandende og kontrastfylt spanjol, en britisk dansegulvspesialist, en sex-inspirert amerikaner og mye, mye mer, melder Ekkofestivalen.

Den niende Ekkofestivalen arrangeres i perioden 20. oktober – 3. november på det nye huset for elektronisk musikk og lydkunst – Østre.

 

Lørdag 20. okt

Trevor Jackson, Shut up and play the Hits, Mikal Telle

 

Fredag 26. okt

Gus Gus, Sandra Kolstad, Balam Acab, Sprutbass, Sewing Machine Orchestra, Sanhueza

 

Lørdag 27. okt

Jimmy Edgar, Monolake, Barker&Baumecker, Boska, Snasen, Lot Lot djs

 

Onsdag 31. okt

Stian Westerhus, Lemur: Critical band, Ekko djs

 

Torsdag 1. nov:

El Perro del Mar, Ital, Drink to Me, Origami, David Toop

 

Fredag 2. nov

Todd Terje: Bestillingsverk, Âme, Skatebård: Transilvanian Galaxi, Bjørn Torske

 

Lørdag 3. nov

John Talabot, Gavin Russom, Pearson Sound,Ekko dj

Lån musikk av artistene som opptrer på Ekkofestivalen 2012. Bare klikk på lenken. Du kan også låne bok om musikkgründer Mikal Telle.

Foto: Bilde av Bjørn Torske tatt av Kim Hiorthøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter