Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 5. november 2012

Dragon Inn 3 og Ice Choir – med hang-up på seint 80-tall og tidlig 90-tall

Philip Dickey’s Day Out // Tidligere i år slapp The Pains of Being Pure at Heart-trommis Kurt Feldman debutalbumet til sideprosjektet sitt Ice Choir. Nå kommer enda en avlegger med hang-up på seint 80-tall og tidlig 90-tall fra et annet fin-fint indiepopband. Dragon Inn 3 er sideprosjektet til trommis, gitarist og vokalist Philip Dickey fra Someone Still Loves You Boris Yeltsin. Singelen «Up in the Business» fra debut-EP-en «Ghoul School» ble sluppet for et par uker siden, en ganske så likbar semi-pastisjsynthpopsak. Årsaken er ganske åpenbar. Selve EP-tittelen er hentet fra kortfilmen «Ghoul School», også det en slags pastisjsak, og etter sigende en homage til «Poltergeist» og «The Breakfast Club». Som soundtrackleverandør her, og med kortfilmregissør Brook Linder i bandet, sier det seg selv at Dragon Inn 3 sin 80-tallshang-up er av det gjennomførte slaget.

 

 

Over the top-pop // Ice Choir, sideprosjektet til The Pains of Being Pure at Heart-trommis Kurt Feldman, slapp i august debutalbumet «Afar». På samme måte som The Pains of Being Pure at Heart ser Ice Choir bakover mot 90-tallet, men her tar Feldman tar det hele ett steg enda lengre. Med Ice Choir handler det meste om en nærmest romantisk tilnærming til laidback synthpop fra tidlig 90- og seint 80-tall. Singelen «A Vision Of Hell, 1996» er ett av eksemplene på hvor presist Ice Choir tar epoken på kornet. Resultatet er raffinert feinschmeckerpop på grensen til det drøye.

 

 

Sakene er er tidligere publisert på Rune Aas sin brillefine musikkblogg Brilleslange Brilleslange

 

Sjekk også: Det var ikke så verst i 1982 heller

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Dragon Inn 3 og Ice Choir – med hang-up på seint 80-tall og tidlig 90-tall”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter