Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 14. november 2012

Deathbed Reunion: Fire vanlige gutter fra sykkelbyen Sandnes

Ungfolene i Deathbed Reunion fra Rogaland er blitt signa av indie Recording, intet mindre, og er for tiden aktuelle med en EP på labelen. Vi tok en prat med gruppa.

Gutta forteller:

– Vi har hatt litt flaks kombinert med at vi har hatt bra ting på plass. EP’en var spilt inn lenge før et samarbeid oppstod. Det var ikke akkuratt sånn at vi våknet opp en morgen og hadde fått platekontrakt i mailen. Det var en lang prosess før avtalen var i boks, men nå er vi stolte og fornøyde!

NRK Pyro ser jo nærmest på Deathbed Reunion som The Next Big Thing fra Rogaland etter Purified in Blood, Kvelertak og Overthrow.

Kan det bidra til å skape forventningspress?

– Heldigvis er det ikke bare oss som har fått mye bra oppmerksomhet fra Pyro. Det er mange utrolig fete band fra området som vi kan dele litt av forventningspresset med, he-he. Men neida, vi kjenner ikke på noe forventningspress egentlig. La oss heller bare kalle det et grunnleggende krav til høy kvalitet, som vi ser på som en sunn ting.

I og med at EP’en ikke har vært ute spesielt lenge er vi enda i en fase hvor vi mottar minst én anmeldelse om dagen fra en eller annen obskur webzine fra Balkan osv.

Hvordan har responsen på EP’en vært?

– Vi har fått masse bra respons fra folk vi aldri hadde trodd vi skulle få bra respons fra! I og med at EP’en ikke har vært ute spesielt lenge er vi enda i en fase hvor vi mottar minst én anmeldelse om dagen fra en eller annen obskur webzine fra Balkan osv. Det er alltid kjekt å lese masse forskjellige tanker og meninger om musikken vår. Det gir oss selvfølgelig et bredere bilde av oss selv, men også selvtillit og motivasjon til å gi dem mer å skrive om i senere tid.

 

 

Hvordan vil dere selv beskrive uttrykket til Deatbed Reunion? Og hva er dere inspirert av?

– Vi tar masse inspirasjon fra band som kansje ikke gjør det så bra i Norge idag. Vi er spesielt opphengt i britisk rock for tiden og føler oss egentlig mer hjemme der sjangermessig, enn i metal-Rogaland. Vi satt aldri i en nedrøykt kjeller iført dongerijakker fulle av patches og hørte på Maiden. Vi har derimot tilbringt mye tid i lyse minimalistiske stuer med utsikt over havet og med lett jazz i bakgrunnen. Beklager, nå skal vi være seriøse: Vi er bare fire vanlige gutter fra sykkelbyen Sandnes, som har hørt gjennom platene til Snöras litt for mange ganger og som gjerne vil ta noe av denne stemningen inn i en hverdagslig setting. Reflektert, litt sint, litt oppgitt og entusiastisk, men allikevel nede på jorden.

Britisk rock, sier dere, hvilke utøvere?

Hovedsakelig band som Don Broco, Architects og Dead Swans for å nevne noen av de viktigste for oss.

Vi er bare fire vanlige gutter fra sykkelbyen Sandnes, som har hørt gjennom platene til Snöras litt for mange ganger og som gjerne vil ta noe av denne stemningen inn i en hverdagslig setting.

Hva trigget musikkinteressen deres?

– Vi kommer alle fra musikalske hjem som gjør det naturlig å bruke mye tid på det. Å vokse opp et sted hvor man blir prakket på 5 forskjellige band daglig gjør at man til slutt finner noe som gir lyst til å høre mer. For noen av oss var det a-ha, for andre var det Black Sabbath eller Beatles.

 

Black Sabbath

Dere har turnert/turnerer mye for tiden, hvordan er det med groupies?

– Det pleide å være ganske bra, men bandet har dessverre forfalt ganske mye utseendemessig etter puberteten.

2013 blir et helt rått «melke-år», skriver Deathbed Reuninon på Facbook.

I likhet med Fantomet har dere tydeligvis sans for melk?

– Ja, selvfølgelig liker vi melk. Vi har vært heldige å fått teste framtidens melkeprodukter på Måltides Hus i det siste som dugnadsarbeid.

Noen andre andre nye up and coming utøvere dere mener vi bør se opp for?

– Kompisene våre i Carnival Kids har en sinnsykt bra EP som slippes i løpet av vinteren. Det er absolutt noe å se opp for. Ellers vil vi nevne Sandnes-kompiser i Jagged Vision som slipper fullengder.

– Ja, selvfølgelig liker vi melk. Vi har vært heldige å fått teste framtidens melkeprodukter på Måltides Hus i det siste som dugnadsarbeid.

Hva skjer framover med Deathbed Reunion?

– Vi jobber med å skrive fullengderen vår som tar mye tid nå og som kommer til å ta mye tid framover. Ellers vil vi spille en del konserter og generelt la folk vite at vi eksisterer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter