Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 27. november 2012

Musikkutstyr for alle penga: Nær 12 millioner fordelt til 99 prosjekter i hele landet

Årets andre tildeling fra Musikkutstyrsordningen til artister og arrangører innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk er klar. Nær 12 millioner kroner er fordelt til 99 musikkprosjekter i alle landets fylker. Aldri før har så mange fått innvilget sine søknader. Den største andelen av potten går til bedre konsertopplevelser for publikum og musikere, 34 arrangører kan gå det nye året i møte med splitter nytt lydutstyr.

– Teknisk utstyr er et grunnleggende behov for å kunne øve og fremføre rytmisk musikk, derfor er det en stor glede å kunne gi 99 av spillestedene, konsertarrangørene og øvingsfellesskapene i denne søknadsrunden tilskudd til utstyret de har behov for, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Edwards.

Satses stort på bredde og barn og unge

Bredden i tildelingene er stor, fire kommuner i Finnmark, Hordaland, Telemark og Østfold kan juble for en ferdig levert «musikkbinge». Og det er tildelinger til flere prosjekter for barn og unges musikkutfoldelse, både GatekunstAkademiet i Oslo, ungdommens hus på Notodden og Rommen Scene på Stovner i Oslo har fått støtte. Til sammen 2,3 millioner kroner er tildelt 31 barne- og ungdomsprosjekter. En av rundens største bevilgninger på 1 275 000 kr, går til det populære studentstedet Kroa i Bø i Telemark, og til det nye studenthuset som skal stå ferdig i 2013.

Alt fra Sirdal kulturskole i Vest-Agder, til Ibsen Huset i Skien, AKKS i Trondheim, Tou Scene i Stavanger og Indre Sunnfjord Spelemannslag har fått tilskudd i årets siste tildelingsrunde. Det syder også av liv på den norske jazzscenen, og hele 15 storband har fått midler til øvingsutstyr.

Honningsvåg jubler for tilskudd

Perleporten Kulturhus i Honningsvåg mottar 225 000 kr til fremføringsutstyr. Birgit L. Johansen, daglig leder for kulturhuset uttrykte stor glede da nyheten ble kjent:

– Hipp, hipp hurra og tusen, tusen takk for tilskuddet til nytt fremføringsutstyr! Dette betyr enormt mye for Perleporten Kulturhus. Vi kan nå gi både musikere og publikum det som skal til for enda bedre kulturopplevelser, og ikke minst så fortjener vårt flotte lokale dette. For oss som driver Perleporten Kulturhus er dette også en faglig anerkjennelse, som vi er veldig stolt og ydmyk over å ha fått. Vi gleder oss til å fortsette med å gi folk i Honningsvåg og Nordkappregionen gode kulturopplevelser.

– Vi ser svært positivt på at det er en stor overvekt av nye søkere i denne tildelingen, som betyr både at musikklivet blomstrer landet over og at flere har fått øynene opp for mulighetene som ligger i støtte fra Musikkutstyrsordningen, sier daglig leder Rhiannon Edwards. Undersøkelser viser at tilskudd til teknisk utstyr skaper svært høy aktivitet per kulturkrone og bidrar til vekst og lønnsomhet innen kulturnæringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter