Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 11. januar 2013

Plateanmeldelse: Dinosaur Jr. – «I Bet on Sky»

Lyden av den 3. av Dinosaur Jr.s reunion-skiver er lyden av et band som ikke lenger er et reunionband, men bare et band.
Tekst: Andrè Jamal Ishak

Dinosaur Jr.

 

«I Bet on Sky» (2012)

 

Jagjaguwar

 

5

 

Lyden av den 3. av Dinosaur Jr.s reunion-skiver er lyden av et band som ikke lenger er et reunionband, men bare et band. Riktignok et band med en eneveldig hersker ved navn J.Mascis, men også et band som har blitt komfortable med det. Dette kommer tidlig frem fra første sekund av første låt «Don’t Pretend You Didn’t Know». Et fengende og tilbakeholdent vers-riff med mellotron-strykere liggende under, et delikat piano som ruller gjennom låtas siste vers og selvfølgelig et stort refreng. I stedet for å låte som de gamle originalbesetningsdager vender de nesa mot «Where You Been»-æraen. Og slik ruller det videre i et noe varierende tempo gjennom 10 låter der to er signert av Lou Barlow. Mye store gitarer, litt mellotronstryk, piano her og der, kassegitarer på toppen av fuzzgitarer, fuzzbass, fet tromming og verdens beste gitarsoloer. Og overraskende vitale låter. J. Mascis uttalte i et intervju at der de to forrige platene var skrevet med tanke på å ha noe å spille på konserter, har de i denne omgang i større grad hatt fokus på å skrive og spille inn et album for albumets skyld. Det vi sitter igjen med er en plate som låter like mye som en oppfølger til underkjente «Hand It Over», «Farm» og «Beyond», og godt er det.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Her kan du søke etter og låne musikk. bøker og noter i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Plateanmeldelse: Dinosaur Jr. – «I Bet on Sky»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter