Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 4. februar 2013

Hvor mange utgivelser kommer det fra Ty Segall i 2013?

Ty Segall gikk meg hus forbi i fjor, og han ga ut hele 3 album så det var litt sløvt av meg. Eller det vil si, jeg fikk hørt litt på ham på tampen av fjoråret, men litt for sent til at han kom med på årets albumliste. Men etter å ha nihørt på ham nå i januar ville han helt klart ha kapret opptil flere plasseringer på Topp 10 lista mi. (Ty Segall havnet under boblere på Årets album 2012-lista til en annen Deichman-kollega).

Til tross for sin unge alder på 26 år har Ty Segall rukket å gi ut omtrent 12 plateutgivelser allerede, et par med gruppa The Epsilons, men de fleste under hans eget navn, evt. Ty Segall Band. Imponerende! Tre av dem kom som sagt ut i fjor, soloplaten Twins, samarbeidsprosjektet Hair, med White Fence (alias Timothy Presley) og Slaughterhouse med gruppa Ty Segall Band. Fellesnevneren for alle tre er at de har foten godt planta i 60-talls garagerock, mye fuzzgitar og intens brøling, spesielt på Slaugtherhouse, men og fengende popmelodier i bunn, spesielt på Twins. Eller som Ty Segall uttalte i et intervju med magasinet Exclaim!:

«I want to do a total glam Stooges-meets-Hawkwind or Sabbath, something like that. I think that would be super fun. I want to throw people off. I want to make a really heavy record: evil, evil space rock. Put a little Satan in space and you got the sound».

Godt sagt! Så hvis du har sansen for gamle og støyete helter som The Sonics, The Stooges og MC5, bør du sjekke ut Ty Segall, han er definetivt verdt det.

3 kommentarer til “Hvor mange utgivelser kommer det fra Ty Segall i 2013?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter