Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 21. mars 2013

Lærerikt på Popsenteret

Fordypning i subkulturene tilknyttet punk, hiphop og house stod på programmet da musikkavdelingen besøkte Popsenteret for en uke siden. Altså var det en herlig nerde-dag!
Tekst & foto: Frank Michaelsen

Seminaret er det første popsenteret har holdt som er tilknyttet en av deres utstillinger. Formålet denne dagen var ikke å lage en dokumentar, men å stille spørsmålet: hva motiverer folk til å gå inn i subkulturer? Forskjellige perspektiver fra vidt forskjellige sjikt fikk vi av blant andre hip-hop-kjenner Øyvind Holen, rapper Tommy Tee, Dj-Olle Abstract og tidligere politimester Ingelin Killengren.

90-tallskameratene

Tommy Tee forteller at det fortsatt finnes mange hip-hop fans i politiet. «Dessverre.»

Sammen kunne de mimre. Killengreen om oppskårne politihester i forbindelse med demonstrasjonsopptøyer, Tommy Tee fortalte om et miljø som i utgangspunktet var et sunt ungdomsmiljø men som etter hvert ble mer preget av vold, Olle Abstract om hvordan politiets rave-kommisjon sendte de yngste og kjekkeste politimennene inn som spanere. Spennende saker det her – etter hvert også med temperatur under paneldebatten. Tommy Tee oppsummerer noen av følelsene avslutningsvis ved å si at det «fortsatt finnes mange hip-hop fans i politiet. Dessverre.

 

Etter seminaret var det tid for å se på den nye utstillingen «Under radaren». Denne viser også en fin balanse mellom å fremstille  subkulturen i seg selv samt øvrighetens reaksjoner på den. Utstillingen hviler tungt på videovisningene der vi blant annet får se blitzernes «take-over» av bystyremøte – komplett med rappelering fra galleriet + morsomt NRK-intervju med skadefro politimann (Willy Haugli, red. anm.) som ikke makter å legge skjul på hvor gøy han synes det er å «krige» med ungdommene.

 

Hvis du lurer på hvordan et rave på 90-tallet så ut, skal du titte inn dette vinduet.

I utstillingsområdet skapes en mørk, «undergrunnsaktig» atmosfære gjennom bruk av fiffige projeksjoner og sparsommelig belysning. Utstillingen er lovlig fort unnagjort dersom man ikke tar seg god tid i videorommene, men det er tross alt her gullet finnes.

 

Ikke helt som utstillingsrommene på IKEA: Dette rommet forestiller miljøet i et okkupert hus.

Ikke helt som utstillingsrommene på IKEA: Dette rommet forestiller miljøet i et okkupert hus.

 

Dagen på Popsenteret ble avsluttet av de hardtslående Haraball.

 

One Response to Lærerikt på Popsenteret

  1. Pingback: Sommer på Popsenteret : Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.