Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 5. juli 2013

Roskilde 2013: Mykki Blanco, en teenage female rapper

MykkiBlanco

Hvor ofte støder man på en transvestit-rapper med stripper-pom-poms’er på sit flade bryst, som i tillæg indleder sit show med at smøre et tykt lag læbestift på, mens han svajrygget bøjer sig mod publikum og holder mikrofonen frem med en strittende lillefinger?

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Spørgsmålet er jo retorisk, og vi behøver intet svar, for Mykki Blanco er i en klasse for sig, når han både verbalt og med kropsspråget spiller på og imod alle konventioner, som man kan finde i den kommercielle hiphop, hvor machostatus og anti queer er et must, og hvor haters og homofober vokser frem så let som ukrudt.

I wanna be loved by you
Efter Mykki Blanco har overtaget scenen fra den indledende act, Psycho Egytian, fortsætter DJ Boy Child, mens Blanco svinger hofterne og sig selv rundt på den lille Pavillion-scene badet i et grønt lys. På et tidspunkt stopper beatet, og vores teenage female rapper kaster sig ud i et overspillet plagiat af Marilyn Monroe‘s I wanna be loved by you, hvorefter han kaster sig videre ud i en lang solo acapella.

 

MykkiBlanco-2Derefter skruer Boy Child igen op for musikken, og sammen fortsætter de deres koncert, som mest af alt er en perfomance og en stærk kommentar til mainstream hiphopkulturens «real man».

En mand/kvinde med mange personligheder
Mykki Blanco er det alias, som Michael David Quattlebaum Jr. bruger, når han perfomer. I tillæg til sin sceneoptrædener er han også poet og har blandt andet udgivet bogen From the Silence of Duchamp to the Noise of Boys. Påfundet Mykki Blanco stammer fra Lil’ Kim‘s alter ego Kimmy Blanco. At Roskilde Festival har valgt at booke denne performance er en god satsning på at tilbyde andet end bare den mainstream, som Blanco i sig selv er et oprør imod.

Sjekk også: Smug.no og WiMP pres. ØYANATT 2013 på Sukkerbiten.

3 Responses to Roskilde 2013: Mykki Blanco, en teenage female rapper

  1. Pingback: Roskilde Festival 2013 | Photographer Nikolaj Jonas Blegvad

  2. Pingback: Ekkofestivalen i Bergen feirer 10-års jubileum | Deichmans musikkblogg

  3. Pingback: Øya 2013: Mykki Blanco | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.