Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 14. oktober 2013

Plateanmeldelse: Superchunk – «I Hate Music»

 

Superchunk

 

«I Hate Music» (2013)

 

Merge Records

 

5

 

Jeg hater musikk // Superchunk er viktigere enn du tror. Bandet startet Merge Records i 1990 for å gi ut seg selv, men labelen ble til en mastodont av en label med utgivelser av Arcade Fire, Bob Mould, Dinosaur Jr., mfl. 23 år senere er de her igjen med «I Hate Music», deres andre album etter en 10 år lang pause. Albumet følger samme spor som 2010s «Digging for Something»: rett frem. Øs pøs, pluss et par roligere låter. Gitar, bass og trommer med litt synthpynt. McCaughans signaturvokal, og hans like lett gjenkjennelige gitarsoloer. Indierockens mest undervurderte gitarist? Tittelen er hentet Fra «Me & You & Jackie Mittoo»: ”I hate music—what is it worth? Can’t bring anyone back to this earth.” En elegant og enkel strofe som veier mye tyngre enn en skulle tro. Hva er egentlig verdien av 11 poprock-låter med røttene dypt plantet i Hüsker Dü-punk? Stilt ovenfor livets store utfordringer har det ingen annen verdi enn at det bare er der. Men ofte er det nok, og akkurat det som skal til. Og Superchunk bare er der, men de er bra. Og dette føles som en plate om det å stå rakrygget gjennom livet ved hjelp av musikk og det fellesskapet det kan skape. Gitar, bass, trommer. Øs, pøs og catchy hooks. Mer enn nok. / Andrè Jamal Ishak

 

 


Anmeldelsen tidligere publisert i Spirit

 

 

Jeg føyer til 3 av mine favorittlåter fra et av mine favorittband: Superchunk (Victor)

 

 

 

Sjekk også André Ishak sin anmeldelse av Dinosaur Jr.s «I Bet on Sky»

 

André Ishak har tidligere vært webredaktør i Norsk Form, nå filmredaktør i Spirit, Artist Manager & PR Consultant i Haukøye, Promoter & PR i The Drop og driver Sellout! Music.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter