Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. desember 2013

Plateanmeldelse: Monica Heldal – «Boy From the North»

 

Monica Helda

 

«Boy From the North» (2013)

 

Warner

 

5

 

Heftige licks// Referanser synserne har kastet om seg etter debutskiva «Boys From the North» er folk, roots og ikke minst blues med aner i gamle storheter som Nick Drake, Led Zeppelin og Rory Gallagher. Vel å merke, godt hjulpet av Monica selv og platepusherne i Warner. Denne synseren leste (også) i presseskrivet at Monica lot seg inspirere av farens vinylplater. Dessuten, ikke akkurat ofte Rory Gallagher blir nevnt som inspirasjonkilde til norske unge utøvere (tvert i mot, han er jo nærmest en anti-snakkis), noe som ga Monica (og farens vinylplater) plusspoeng i boka mi. Og det uten at jeg hadde hørt en strofe av musikken. Det har jeg nå. Monica Heldalhen faller ikke til tradisjonelle singer/songwriter-oppskrifter, uttrykket hennes er langt mer mangefasettert enn en gjennomsnittlig visepopsanger med retrosveis. «Boys From the North» består av søkende stemninger, men det som imponerer mest er uten tvil Monicas særegne gitarspill. Når hun attpåtil får opp (Gallagher/Zeppelin)dampen i «I Don’t Mind», dilter jeg etter alle de andre norske synserne og triller terninkast 5. Et strøkent album. /Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Monica Heldal på Parkteatret: Søkende stemninger‏

En prat med Monica Heldal

Monica Heldal: Inspirert av farens vinylplater

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Monica Heldal – «Boy From the North»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter