Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 2. februar 2014

The Dahlmanns: Fengende powerpop

De norske powerpopperne The Dahlmanns, fra Moss så klabert, gir i februar ut sin nye single «He’s a Drag» på det italienske nisjelabelet Surfin’Ki Records.
Victor Josefsen

Deretter reiser The Dahlmanns ned til Italia på en Europa-turné for å promotere utgivelsen, som blir deres tredje på dette labelet. The Dahlmanns, som ikke har spilt i Oslo siden høsten 2012, returnerer i tide til sin første Oslo-konsert på over et år og slippfest for singelen på The Crossroads Club, lørdag 22. februar.

 

Italy tours

 

Singelen «He’s a Drag» er skrevet for dem av powerpop/new wave duden Kurt Baker fra Portland, Maine US. Den er innspilt i Observatoriet Studio av Kenneth Ishak og mikset av legenden Ed Statium som tidligere har produsert og mikset utøvere som The Ramones, Talking Heads, Mick Jagger og Paul McCartney.

 

Dahlmanns cartoon

 

The Dahlmanns frontes av ekteparet Line og André Dahlmann. Sistnevnte er en garasje/powerpop-kjenner som har spilt i The Graves (sjekk coole «I Wanna Do It Again» under), The Twistaroos og The Yum Yums.

 

 

 

I tillegg består bandet av musikere fra nettopp The Yum Yums, og Beezewax, Saturday City, The Kwyet Kings og The Cosmic Dropouts.

 

The Dahlmanns (og The Yum Yums, sjekk den nye skiva som kom i fjor, se cover under) har die-hard fans over hele verden og har tidligere turnert Amerika. Låten deres ”Holiday Road” ble i 2010 kåret til «Coolest Song of the Year» på Little Stevens Underground Garage av Little Stevens radiolyttere og deres forrige single «Dumb Me Down» kom på svenske Expressen sin liste over de 25 beste låtene i 2012.

 

The Yum Yums

 

Hjemme i Norge er det dessverre for tiden ikke så mange som skriver om band som The Dahlmann og The Yum Yums, eller The Terrifieds (sjekk EP-anbefaling: The Terrifieds – «Let’s Fart On Girls»), The Cheaters (Plateanmeldelse: The Cheaters – «The Cheaters») og Astroburger (jeg kåret skiva «Lightyears Behind» til årets 7. beste norske utgivelse 2013).

 

DAHLMANNS

 

Musikkvideoen til The Dahlmann”Dumb Me Down” som ble spillt inn da de var i Amerika kan du se her:

Og her er «Bright City Lights» fra skiva «All Dahled Up», 2011:

 

Du kan låne musikk av utøverne nevnt i saka, bare søk her.

Én kommentar til “The Dahlmanns: Fengende powerpop”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter