Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 19. februar 2014

Den franske klassikeren Le Surmále er for første gang tilgjengelig på norsk / Innlegg i streamingdebatten

Den franske klassikeren «Le Surmále» er for første gang tilgjengelig på norsk. Det er Supermale som gir ut «Overhannnen» av franskmannen Alfred Jarry, og er første bok i serien «Supermale presenterer klassikere».
Av: Victor Josefsen / Foto: Hallvard Rimeret

Boken ble sluppet sammen med singelen «A Livingroom Dance». Opptakene er gjort i Greenhouse Studious i Vancouver med produsent Digory Smallz.

 

Supermale. Vøringsfossen.
 

– Boken slippes også som lydbok, og som et innlegg i streamingdebatten har vi delt den opp i 185 1-minutterspor i stedet for 14 kapitler, forteller Erik Nerheim.

I presseskribleriet står det følgende: «Boken belyser bakteppet for hvordan det er å være super, og er på mange måter det gode alternativet til coachinghypen som herjer landet. Erik Bertrand Larssen med sin «Bli Best med mental trening» har omtrent halvparten av effekten i forhold til Overhannen av Alfred Jarry. Supermale er kjent for sitt samfunnsansvar, nok en gang blir dette bekreftet».

 

 

Hvilke kriterier legger dere egentlig til grunn for å velge ut disse klassikerne?

– «Overhannen» ble gitt av Supermale for det første fordi den fantes i norsk utgave, og på grunn av den påfallende tittelen: «Le Surmâle», eller på engelsk: «The Supermale». Vi følte det som et kall å videreformidle den til en større publikum. I tillegg bygger det opp under Supermale som et band som gjør artige og interessante prosjekter i tillegg til å lage musikk og spille konserter, forteller Erik Nerheim.

 

– Erik Bertrand Larssen med sin «Bli Best med mental trening» har omtrent halvparten av effekten i forhold til Overhannen av Alfred Jarry, hevder Erik Nerheim..

Neste ut i Supermale presenterer klassikere?

– De påfølgende klassikerne som vi kommer til å gi ut er ikke utvalgt enda, men det kommer til å ha noen kriterier som:  – ikke før utgitt på norsk, – skrevet av forfatter med en viss kultstatus, og til slutt – bør omhandle aspekter ved konseptet Supermale på en eller annen måte, forteller Erik videre, og fortsetter.

– Men når det er sagt, så er vi i startfasen med prosjektet og kommer til å gi ut de bøkene vi subjektivt syns bør bli oversatt og gitt ut, retningslinjer eller ikke:)

Innlegg i streamingdebatten

– Boken slippes også som lydbok, og som et innlegg i streamingdebatten har vi delt den opp i 185 1-minutterspor i stedet for 14 kapitler. Den nåværende streamingmodellen lønner korte og lange spor likt, så selvfølgelig er det mest gunstig med så korte spor som mulig. Kanskje dette kan være opptakten til en debatt om avregningsmodellen?, spør Erik.

Jeg «svarer» ved å stille 3 nye spørsmål.

Hva med boka «Supermale Yourself: Annual biography year one» som fulgte med debut-CD’en deres? (eller  var det CD’en som fulgte med boka)? Ironisk/sarkastisk blikk på fashion? Eller hyllest, for den saks skyld?

 

– Boka og debutplaten utgjorde en enhet. Det er ikke tenkt som noe sarkastisk blikk på fashion. Heller omvendt, sier Erik Nerheim.

– Boka  og debutplaten utgjorde en enhet. Den tar for seg et år i en supermales liv gjennom bilder og tekst. Det er ikke tenkt som noe sarkastisk blikk på fashion. Heller omvendt, som du sier. Den er tenkt å fremstille, med glimt i øyet, hva en supermale er og gjør (og på hva den ønsker å være). Det er klart den er humoristisk, men ikke med en ansvarsfraskrivende ironi eller den slags. Den er pompøs, men også alvorlig. Og den stiller krav til leseren (slik alt som har lyst å være kunst gjør); du må tørre å oppleve med hele deg, konstaterer Erik Nerheim i Suprmale.

Erik Nerheim avslutter samtalen slik:

Og selvfølgelig, det er jo et artig og gøyalt prosjekt. Og Supermale ønsker jo å være et band som gjør artige og gøy ting; tenker utover sin tilmålte sjanger og prøver å realisere så mange av de drømmene vi har:)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:
Pilemil med singel i form av et bokmerke!

Pilemil gir ut album i form av en bok / Albumanbefaling
Lyden av lyrikk / Opplesninger med musikk / Tonsatte dikt
Litteratur og rock på Ryen T-baneverksted
Skriver om sin kjærlighet til faren gjennom deres tilnærming til musikk
Anja Elena Viken inspirert av Johan Borgen
Likte du Historien om Pi? Da kommer du til å elske historien om Bee!
Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen
Eksentrikerens tale i egen begravelse
Beady Belle med album basert på Zadie Smiths «White Teeth»
Er det vits å lese noe mer om Beatles?
Englestøv: Musikkvideo / Album og Roman / Intervju
90 år med musikk og kvinner i film
«I’m gonna take that fear and wear it like a crown»
Det nye albumet til Æ er blitt gitt ut som bok med downloads

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 25 andre abonnenter