Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 3. mars 2014

by:Larm 2014: Línt kan nå utover støymenigheten

_front_lint_bylarm_280214

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Støy-influert rock er i skuddet som aldri før i Norge. Og har vært mer eller mindre i skuddet helt siden Serena Maneesh slapp Ep’en «Fixxtation» i 2002. Andre band er Twigs, Pilate, Popface, Ichabo, The Unmist, The Lionheart Brothers, samt nyere band som Le Corbeau, Izakaya Heartbeat, Snøskred, Dråpe, LoveLoveLove, og sist men ikke minst Línt fra Bergen.

 

001_lint_bylarm_280214

 

Post/støyrockkvintetten henter inspirasjon fra storheter som Godspeed You! Black Emperor, Mogwai og Sigur Rós. Et av varemerkene til sistnevnte er englesangen til Jónsi Birgisson, som er alltid nærværende i uttrykket deres. Det samme med de sfæriske låtene som ofte bygger seg opp mot klimaks. Omtrent samme karakteristikk kan man gi Línt. Riktignok var vokalen mikset altfor lavt helt i begynnelsen av konserten, men det ble heldigvis kjapt fikset.

 

002_lint_bylarm_280214

 

Fordelen med å utforske støyuniverset er at mulighetene til å kreere noe eget er store, så til tross for inpirasjonskildene har Línt (og de andre forannevnte) egenart. I vår by:Larm-anmeldelse av LoveLoveLove skriver vi: Melodiene virker nesten konstruert for å ikke ha noen spesiell harmonisk tyngdekraft. De bare svever der ute og kan lande hvor som helst. Línt har motsatt tilnærming. De er melodiøse, selv når de tøyer uttrykket i forskjellige retninger – for det meste i allefall.

 

003_lint_bylarm_280214

 

Hypnotiserende er karakteristikken Klangkollektivet gir dem, et beskrivende ord for hvordan Línt framsto på Gamla fredag. I likhet med LoveLoveLove legger heller ikke Línt for dagen noen spesiell sjarmoffensiv overfor publikum. De lar musikken snakke for seg. Konserten var vel gjennomført, med peak i avslutningslåta, en duvende sak med samme hypnotiserende groove som tidlig My Bloody Valentines «Slow». Og kanskje nettopp det melodiøse aspektet til Línt kan føre til at de når utover støymenigheten. Uansett, sjekk ut Línt på konsert.

 

004_lint_bylarm_280214

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i anmeldelsen, bare søk her.

3 kommentarer til “by:Larm 2014: Línt kan nå utover støymenigheten”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter