Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. mars 2014

by:Larm 2014: Deathcrush tester publikums grenser

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Deathcrush i et fullstappa WiMP-telt lørdag kveld er en energiutladning av kompromissløs støy, ekspressiv vokal og overøsende trommer der inspirasjonen fra tidlig Sonic Youth lurer i kulissene. Og tidlig My Bloody Valentines «You Made Me Realize» uten de melodiske passasjene. Og labelen Amphetamine Reptile, som Vidar i Deathcrush trakk fram da vi intervjuet gruppa under Øyafestivalen i fjor. Andre inspirasjonskilder kan du sjekke i vår anmeldelse av deres Øyakonsert.

 

 

Deathcrush live er er konfronterende ‘a la No Wave-bevegelsens på 80-tallet. No Wave-scenen i New York var undergrunn med utspring fra mørke kjellere, og en reaksjon mot den konvensjonelle musikkindustrien. Deathcrush på sin side lager magasin i samme sjanger som svenske Okej og norske Topp. Linn og Vidar i gruppa har Dj’et på Oslo Fashion Week. Og for ikke så lenge siden ble deres siste musikkvideo (se nederst) valgt ut til SXSW sitt musikkvideoprogram.

 

 

Deathcrush er tilsynelatende både camp / indie /hipster / fashion / rock. En ting er nå sikkert. Deathcrush er et ukonvensjonelt band som tester publikums grenser i alle leirer. Og jeg har sans for konseptet Deathcrush og måten de utfordrer og leker med konvensjoner på.

 

003_deathcrush_bylarm010314

 

Og konserten? Bra lyd og dynamikk. Fullt kjør fra begynnelse til slutt, med utagerende, for å bruke det ordet, oppførsel, headbanging og hele pakka. En Deathchrush-konsertkollega oppsummerte konserten slik: «For mye av det gode». En annen utbrøt: «Nå har jeg fått min dose» og stakk av gårde til en elektronika act. Jeg: «Et uvanlig band i norsk sammenheng, ikke rart at de er omfavnet av undergrunnen i utlandet».

I WiMP-teltet lørdag kveld omfavnet jeg, vel nesten, Deathchrush også.

 

Flere bilder av Deathcruhs i WiMP-teltet lørdag

004_deathcrush_bylarm010314

 

005_deathcrush_bylarm010314

 

006_deathcrush_bylarm010314

007_deathcrush_bylarm010314

008_deathcrush_bylarm010314

 

Sjekk også:

Deathcrush og Sandra Kolstad musikkvideoer til SXSW-festivalen

Video som viser hvor rå Deathcrush er på scenen

Øya 2013: Intervju med Deathcrush

Øya 2013: Deathcrush – Rå, heftige, men uferdige

Vi anbefaler: Deathcrush – Nytt magasin, flexi,download, posters m.m.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter