Søk Meny Lukk
Lukk
The National
Av: Rune Aas Anmeldelser 7. august 2014

Øya 2014: The National – emosjonell triumf

Du har strengt tatt ikke hørt The National før du har sett dem live. For all del, Brooklyn-bandet har en rekke bra albumutgivelser bak seg, senest med «Trouble Will Find Me» fra i fjor.
Tekst: Rune Aas /Foto: Mohammad Aytaey

For om The National kan virke noe innadvente på plate, er de noe ganske annet live. Og er det én ting som er sikkert, så er det at frontmann Matt Berringer går fullstendig inn i seg selv og leverer en utagerende forestilling når The National spiller foran et publikum. Konserten på Øya denne kvelden er heldigvis intet unntak, med et The National  som viser seg frem fra sin aller beste side.

Når The National fyrer av «Bloodbuzz Ohio» som tredje låt, for øvrig en av deres aller beste, er det rimelig klart at dette blir en bra kveld. Med Matt Berringer i spissen fremfører The National låtmaterialet med en intensitet på høyde med et screamoband. Sant nok, det er mye emosjoner i det Matt Berringer og co. foretar seg også. Og det er nettopp det som er med på å gi låtene til The National en ekstra dimensjon live, hvor de tar Øya-publikummet på en emosjonell berg-og-dal-bane.

Når Berringer tar turen ned blant publikum under «Mr. November», finner en ansiktsmalt gutt med The National-t-skjorte og løfter ham opp på skuldrene mens han fortsetter å synge, er det øyeblikks pur magi som går rett inn i historiebøkene til Øyafestivalen – og et passende bilde på en triumf av en konsert.

 

The National

The National

The National

The National

The National

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter