Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 3. november 2014

Video & EP-anbefaling: Årabrot – «I Modi»

Årabrots minialbum «I Modi» ble sluppet i oktober. Den følger opp fjorårets minialbum «Murder As Art» tematisk, som havnet på 4. plass på årets beste norske EP-er/minialbum 2013-lista mi.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Minialbumets tittel og tema er basert på en pornografisk bok fra renessansen. Verket skal visstnok ha vært så saftig at Den katolske kirke satte seg fore å utrydde hvert eneste eksemplar.

Skiva ble spilt inn mens kreften pulserte på sitt værste i strupen til Kjetil Nernes. Nå er han operert og frisk igjen, og har ikke et sekund å miste.

Kjetil Nernes forteller følgende om inspirasjonen til «I Modi»:

«Jeg hadde vært interessert i klassiske erotiske kunst en stund, da jeg kom over I «Modi». Jeg ble fascinert av tegningene og historien bak det. Vår versjon er mye mer hallusinatorisk, men har også å gjøre med kroppen og kroppslige begjær. Ideen om gamle tiders religionsundertrykkelse har bare ført til mer inspirasjon under skrivingen av albumet».

 

fy081

 

Medvirkende på minialbumet er blant annet medlemmer av Okkultokrati, Haust, og Karin Park. Studioproduksjon av Milton von Krogh (Pirate Love) i tillegg til en lojal Årabrot-kollaboratør: dronealkymisten Stian Skagen (concept.virus).

 

 

Her er videoen til åpningssporet, «The Grip Of The Family, A Cinch» i buldrende, tung og massiv Årabrot-tapning. Videoen er regissert av Olle Lundin i samarbeid med Kjetil Nernes.

 

 

Sjekk hele «I Mode»-EP’en: Et sterkt og variert stykke Årabrot-musikk, nær sagt, som vanlig. Uttrykket spenner fra ulmende elektriske (u)toner til det monstrøse.

 

Sjekk også:

Årabrots EP «Mæsscr» havnet på toppen av Årets beste norske EP-er/Minialbum 2012-kåringa mi.

PS Årabrot har bl.a. gitt to album under navnet Nernes/Skagen.
Sjekk Thomas Fs Plateanmeldelse: Nernes/ Skagen – «Confession»

 

Nernes Skagen

 

Mer om Årabrot
Årabrot: Å gjøre det som faller seg naturlig

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter