Albumanbefaling: Nernes/ Skagen – Confession

Nernes Skagen

16. mai presenterte Årabrot den første nye låten fra sitt kommende album. Årabrot har også gitt to album under navnet Nernes/Skagen. Her følger anmeldelse av deres intense andre-album «Confession».

NERNES/SKAGEN

CONFESSION (2011)

FYSISK FORMAT / DIGER


4

Svartmalt noise / darkwave fra dette norske bandet, deres andre album. Den slippes kun på vinyl. Nernes kassettOg kassett. Originalt.En nær mekanisk gitar gjennomborer et skyggespill av elektroniske toner med fascinerende effekt. «Confession» er musikk for et utbrent univers – knuste galakser, utbrente stjerner. Isende uendelighet. I evighet. Musikken går i nær slow motion og virker enkelt strukturert, men de nummende repitisjonene skaper en drømmeaktig og hypnotisk atmosfære. Denne duoen har komponert bedøvende musikk der lyttere zummes i søvn, for så å våkne til musikalske mareritt. Dette kommer klarest frem på A-siden, tittulert ”Jura”. Side 2, med den flotte låttittelen ”Vargsang”, blir kanskje for minimalistisk og stillestående, med unntak av sistesporet ”Epilog” som har et tungt og metallisk preg. Alt i alt er det en intens og drivende hendelsesløshet over dette albumet, mørkt og negativt til det ytterste. «Confession» kunne vært nasjonalsangen i et land der hver og mann og kvinne har stupt for pest. Bandet har muligens mer å gå på, men skiva tikker inn til en meget sterk firepoenger. / THOMAS F

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen.

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Comments
4 Responses to “Albumanbefaling: Nernes/ Skagen – Confession”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Albumanbefaling: Nernes/ Skagen – Confession […]

  2. […] P.s.  Årabrot har bl.a. gitt to album under navnet Nernes/Skagen. Sjekk Thomas Fs albumanbefaling: Nernes/ Skagen – Confession […]

  3. […] likhet med Nernes/Skagen sitt album «Confession» har den norske labelen Syrin gitt Feffe og Etheric Fountain Channel på henholdsvis vinyl og […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!