Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 4. november 2014

Closing Eyes -Tune inn, fade ut, repeter

Når bergensbaserte Lovecult la opp kort tid etter at de slapp sitt debutalbum, bestemte hovedtekstforfatter Eirik Asker Pettersen seg for å fortsette prosjektet solo som Closing Eyes. Her følger videoen til den nye singelen “Sesamee” og anmeldelse av den like nye EP'en.
Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Etter å ha vært i Lovecult samtidig som han skrev låter for Maribel, hadde Asker Pettersen et behov for å legge dette bak seg for en stund:

⁃ Jeg følte sterkt at jeg skulle fortsette å utforske retningen Lovecult hadde tatt. Lovecult har blitt beskrevet som å «høres litt ut som Primal Scream, men et Primal Scream som har vært fryst ned i karbonitt og som bare kan overføre låtene sine telepatisk gjennom synske tolker i Alabama 3». Jeg trengte å dykke dypt ned i en verden av bølgeformer, delays og moduleringer og ble besatt over mulighetene og annerledesverdenen tilgjengelig i elektroniske drømmer, forteller Asker Pettersen, og fortsetter:

⁃ Closing Eyes er lyd og harmonier for samtiden din. Besatte melodier for kontemporære sinn. Halvtoner, kvarttoner, maniske droner og oppstemte vibrasjoner. Tvangstankeloops som svinger ut og inn via de stille ting. Kunstige ekko som repeteres i heltonetrinn. Noen er klare, noen er dype. Noen er kompliserte og usikre på om de vil ut eller inn. Digitale frekvenser for analoge sinn. Om igjen og om igjen. Prøv på ny. Begynn.

Gjennom ulike bandprosjekt har Eirik Asker Pettersen varmet opp for The Dandy Warhols, The Telescopes, The Raveonettes, Serena Maneesh og 120 Days, og samarbeidet med Ådne Meisfjord og Emil Nikolaisen på flere utgivelser.

Til WiMP Magasinet forteller Eirik at «We Carry On” av Portishead var den første låten han hørte, og den føltes nesten som en slags oppsummering av mye musikk han har likt fra før. Litt som en slags “best of” de tingene som har inspirert han de siste årene. Ingenting nytt, men bare det beste.

På samme måte oppsummerer jeg EP’en til Closing Eyes, ihverfall på kutt som “Sesamee”. Uttrykket framstår som et smakfullt destillat av utøverne Eirik Asker Pettersen har varmet opp for, pluss artistene i Soundtrack to his life-lista i Wimp Magasin. Tilsett drypp av The Jesus and Mary Chain, Spacemen 3 à la «Big City», og M83. Closing Eyes singel “Sesamee” havner  muligens på årets beste norske låter 2014-lista min (sjekk fjorårets liste).

 

 

Første Closing Eyes konsert i Bergen 8. november.
Closing Eyes liveband vil inkludere en utvidet familie av karakterer, melodiske drømmere, drone- og støydemoner, lover Eirik Asker Pettersen

Sjekk også:
Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Anbefalinger
Cinemateket og Maribel presenter: Kiss me Deadly
Violet Dream sin fine remiks av Maribel


Albumanbefaling: 120 Days – 120 Days II

Ny 120 Days video: «Sunkissed»

Anbefaling: The Raveonettes
The Raveonettes på by:Larm: Vel utført oppdrag

The Telescopes: To Kill A Slow Girl Walking / Taste

Én kommentar til “Closing Eyes -Tune inn, fade ut, repeter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter