Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. november 2014

Efterklangs siste konsert er festet på lerretet

I februar i år spilte Efterklang sin siste konsert i barndomsbyen Sønderborg sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Bandet er ikke oppløst, men vil fremover fundamentalt endre måten de arbeider, skaper og opptrer på, blant annet at de ikke vil turnere, melder danske Gaffa.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Stian Schløsser Møller

Efterklang på by:Larm 2013.

 

Her er Vincent Moons film med store deler av den siste konserten:

 

Mer om Efterklang

Efterklang valgte å presentere sitt album «Piramida« ved å opptre sammen med Sydney Symphonys orkester i Sydney Opera House 26. mai 2012. Les mer.

I 2011 dro Efterklang til en forlatt gruveby på Svalbard, kalt Pyramiden. De besøkte stedet i forbindelse med albumutgivelsen «Piramida» , som ble utgitt i 2012. Regissør, Andreas Koefoed, filmet under oppholdet, og materialet har blitt til en 57 minutter lang dokumentarfilm med tittelen «The Ghost of Piramida». Les mer.

 

Efterklang på by:Larm

Efterklang på by:Larm 2013.

Efterklang er et par ti minutter forsinket. Sjelden vare på årets by:Larm. Da de gjorde sin entré, staselig dresset opp, fikk de varm mottakelse av de mange som hadde møtt opp i Kulturkirken Jacob fredag kveld/natt. Og heldigvis slapp vi bransjepratet som fucka opp jj-konserten i det folkteomme WiMP-teltet ca. en halv time tidligere.

Rent musikalsk beveget Efterklang publikum med søkende og, ja, besnærende musikk, pasjonert og intens, med et øre for drama, eksemplifisert ved vokalistens til tider dramatiske gestikuleringer, noe som passet perfekt i Kulturkirken Jacob, en klisjé kanskje, likevel så sant, så sant. Spirituelt og organisk. Les mer.

 

Plateanmeldelse: Efterklang – Magic Chairs

 

Du kan låne Efterklang sine album på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter