Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anmeldelser 1. desember 2014

Ride lever!

I 2013 gjorde My Bloody Valentine comeback, Slowdive i 2014, og i 2015 er det Ride sin tur. Bandet spiller sine første konserter på 20 år i 2015. I går ble det klart  shoegazeheltene kommer til Tøyenparken for å spille under Øya, og alle indiehjerter gleder seg.
Tekst: Petter Boskop

Ride rakk å gi ut noen særdeles minneverdige plater og EP’er på Creation Records før de ga seg. Den siste plata, Tarantula, kom i 1996, men bandet var visstnok oppløst allerede ved utgivelsestidspunktet. Med tanke på hvor bandet kom fra, og hvilken musikalske retning de beveget seg mot, var det kanskje like greit – de fleste Ride-entusiasiter er nok enige om at bandet var best på begynnelsen av 90-tallet.

Medlemmene gikk i hver sin retning, men holdt seg fortsatt stort sett i Creation-familien: Andy Bell startet bandet Hurricane #1 før han tok over bassansvaret i Oasis, Loz Colbert ble livetrommis for The Jesus & Mary Chain, Mark Gardener startet sitt eget lydstudio, og lagde blant annet soundtracket til dokumentaren «Upside Down – The Creation Records Story».

 

 

 

Men nå er det altså tid for comeback, og i  går ble det klart  shoegazeheltene kommer til Tøyenparken for å spille under Øya, og alle indiehjerter gleder seg.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:
Slowdive @ Øyafestivalen 2014 Foto:Johannes Andersen
Øya 2014: Slowdive – llassiker med stor k, og l, og a…

 

My Bloody Valentine – Norwegian Wood 4-0

 

Artikkelen har blitt oppdatert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter